Županija

VEĆA PROPUSNOST VOZILA Raskrižje u Srebrenom gotovi u svibnju

U tijeku je izvođenje radova završnog uređenja raskrižja Srebreno. Cilj ovih radova je izgradnja desnog skretača s državne ceste D8 prema ulici Bruna Bušića i uređenje raskrižja s navedenom ulicom. Ovime se, navode iz Općine Župa dubrovačka, postiže rasterećenje na semaforima u Srebrenom jer sva vozila koja se kreću iz pravca Mlina, a idu prema ambulanti, školi ili prema unutarnjem dijelu Župe, neće trebati koristiti samo raskrižje Srebreno, čime će se postići veća propusnost vozila na istom.
Za uspješnu realizaciju ovog projekta nužno je obaviti i radove izmještanja magistralnog cjevovoda koji vodom opskrbljuje veći dio Općine Župa dubrovačka. Ugrađen je dodatni cjevovod koji osigurava napajanje vodom dok se izvode radovi kako stanovništvo ne bi bilo bez opskrbe pitkom vodom. Slijedi nastavak radova na kolničkoj konstrukciji, potpornim zidovima i cestovnoj opremi.
Investitori su Hrvatske ceste koje su s tvrtkom Poduzeće za ceste Split potpisali Ugovor o izvođenju radova. Svi radovi će biti izvedeni u predviđenom roku i završetak se očekuje u svibnju.
-U tom vremenu povremeno će biti otežan promet pa se mole vozači za strpljenje i razumijevanje.
Općina Župa dubrovačka je izradila dva idejna rješenja uređenja prometa ulicom Bruna Bušića te će još jednom pozvati sve stanovnike ulice na konačan dogovor u vezi realizacije projektne dokumentacije kako bi se utvrdio konačni režim prometa – navode iz općine.

Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka podsjetio je da je Općina Župa dubrovačka prije par godina financirala izradu Idejnog projekta te riješila vlasničke odnose kako bi se ovaj projekt mogao u cijelosti realizirati. Nadalje je naglasio je kako će završetkom ovih radova u potpunosti biti završena rekonstrukcija raskrižja Srebreno i osigurani uvjeti za planirani spoj s ulicom Bruna Bušića kojom će se pak rasteretiti promet na semaforima raskrižja Srebreno.

Pročitajte još

Predstavnici županije u radnom posjetu Ljubljani, obišli i Centar za gospodarenje otpadom

Dulist

U Cavtatu predstavljen projekt Flood & Fire

Dulist

Projekt BLUEMED proglašen najboljim EU projektom u kategoriji ‘Doprinos znanosti i inovacijama’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija