Županija

SJEDNICA SKUPŠTINE O čemu će raspravljati županijski vijećnici?

U sljedeći utorak na rasporedu je 19. po redu sjednica Županijske skupštine koja će se održati u dvorani dubrovačkog Studentskog doma.

Pred vijećnicima će biti, prema dostupnim informacijama, 33 točke dnevnog reda, među kojima je, izvješće župana za drugo polugodište 2020., potom davanje suglasnosti za proširenje djelatnosti OB Dubrovnik, a u segmentu Odjel za neurokirurgiju, Odluka za financiranje osnovnog školstva prema kojoj će se za njih u 2021. izdvojiti 16.064.399,00 kuna te ista za srednje školstvo kojemu je namijenjeno 15.635.822,00 kuna. Jadranskim luksuznim hotelima dodijeljena je koncesija za pomorsko dobro kod Dubrovnik Palace-a, Hotelu More za pomorsko dobro ispred istoimenog objekta, tvrtka Kono d.o.o. dobila je koncesiju za plažu Banje te Jelavić d.o.o. za plažu Sveti Jakov.

Također, Vaterpolskom klubu Bellevue dodijeljena je koncesija za posebnu upotrebu pomorskog dobra na Babinom Kuku i Velikoj Petki, a u svrhu, kako je objašnjeno, ‘sportskih aktivnosti, organizacije i okupljanje djece, mladeži i ostalih građana, prvenstveno onih koji gravitiraju oko kupališta Bellevue, radi sportske rekreacije, druženja i bavljenja psihofizičkim aktivnostima sportom (vaterpolom), sportskom podukom i treningom, suradnjom s ostalim vaterpolo klubovima radi promicanja vaterpolske igre, očuvanja kakvoće žive i nežive prirode, mora i plaža te sudjelovanja u natjecanju’.

Na sjednici bit će predstavljen i Plan davanja koncesija na pomorskom dobru za 2021., Srednjoročni plan davanja koncesija na pomorskom dobru te će ususret lokalnim izborima 2021. biti govora o određivanju naknada dužnosnicima, vijećnicima i članovima radnih tijela skupštine Dubrovačko – neretvanske županije.

Pročitajte još

Predstavnici županije u radnom posjetu Ljubljani, obišli i Centar za gospodarenje otpadom

Dulist

U Cavtatu predstavljen projekt Flood & Fire

Dulist

Projekt BLUEMED proglašen najboljim EU projektom u kategoriji ‘Doprinos znanosti i inovacijama’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija