Županija

S 11,9 milijuna kuna financirat će se radovi u lukama Drače, Cavtat i Trpanj

Odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Dubrovačko-neretvanskoj županiji je dodijeljeno 11,9 milijuna kuna za tri projekta lučke infrastrukture. Riječ je o rekonstrukciji luke Drače u sklopu koje će se urediti pedesetak komunalnih vezova, a postojeća riva zaštititi od udara vjetra, potom sanaciji dijela obale i izgradnji gata u luci Cavtat te rekonstrukciji dijela luke otvorene za javni promet u Trpnju. Inače, ukupna vrijednost projekta u Trpnju je 15,8 milijuna kuna, a sredstvima koje je Ministarstvo osiguralo završit će se zadnja faza tog projekta.
Iz Županije podsjećaju kako je za rekonstrukciju luke u Cavtatu ministar Oleg Butković u siječnju potpisao sporazum s načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem i ravnateljem Županijske lučke uprave DNŽ Antunom Banovcem.
I ova sredstva pokazatelj su kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete lučke infrastrukture.

Pročitajte još

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Otvoren obnovljeni Gradski muzej u Korčuli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija