Hrvatska

VEĆ TO RADE Obiteljski liječnici ljuti zbog nove odluke ministra

Obiteljski liječnici su, čini se, doista bijesni na novu odluku Stožera, onu gdje su, prema izjavi ministra Beroša obvezni u roku od 15 dana pozvati sve pacijente u dobi iznad 65 godina koji nisu cijepljeni da se dođu cijepiti.

Obiteljski liječnici poručuju da taj posao rade otkako je u Hrvatskoj dostupno cjepivo. Smatraju kako novi nalog nema svrhe, a uz to im se, kažu nam, nova obaveza nameće dok su pretrpani poslom jer im je došlo i cjepivo za gripu, kojim sad procjepljuju pacijente, prenose nacionalni mediji.

– Naš cilj je zaštititi naše starije, osobe preko 65 godina. Donijeli smo odluku o raspodjeli rada za obiteljske liječnike. 40 posto naših sugrađana koji su stariji od 80 nije cijepljeno. Među onima koji su stariji od 65 godina, njih 31.3 posto nije cijepljeno. 267.176 naših sugrađana je to. To su najizloženije osobe. Stoga je od osnovnog značaja doći do tih bolesnika.

Obiteljski liječnici su obvezni u roku od 15 dana pozvati sve pacijente u dobi iznad 65 godina koji nisu cijepljeni, a to jedino mogu oni zbog GDPR-a, moraju ih nazvati i komunicirati situaciju oko cijepljenja. Ako ne uspiju, u daljnjem roku od 30 dana moraju obavijestiti naše starije sugrađane o cijepljenju – ministar Beroš rekao je ovog petka na sjednici Stožera.

Pročitajte još

Kolike će od sutra biti cijene goriva?

Dulist

ŠTO NAS ČEKA U UTORAK? Vlada ‘odmrzava’ cijene goriva

Dulist

Ako imate štete od divljači, javite se Ministarstvu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija