Hrvatska

VATROGASCI SAVJETUJU Oprez u novogodišnjoj noći

Pred nama je doček Nove godine koji se nerijetko slavi vatrometom, ali i ostalim pirotehničkim sredstvima koji su čest uzrok požara. Nažalost, takvo ponašanje ima za posljedicu brojne vatrogasne intervencije u novogodišnjoj noći.

Vatrogasci podsjećaju da ne ostavljate dekoracije bez nadzora te da ne koristite prskalice u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i ostali namještaj. Isto tako, važno je napomenuti da korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, može izazvati teže tjelesne ozljede dok glasne detonacije mogu imati posljedice na djeci, starijim osobama i životinjama.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je čestitku građanima te podsjetio da smo na ispraćaju još jedne godine koja je za sve nas bila izazovna. Naglasio je da je početak godine obilježila sanacija posljedica jakog potresa koji je pogodio šire sisačko područje i u što su vatrogasci bili uključeni od prvog trenutka spašavajući ljude, životinje i imovinu. Podsjetio je da je otklanjanje posljedica olujnog nevremena koje je u lipnju zahvatilo područje Požeško-slavonske županije također zahtijevalo angažiranje vatrogasaca iz nekoliko županija. Nažalost, pandemija koronavirusa nije nas zaobišla ni ove godine, a sve dosadašnje navike morale su se prilagoditi novim okolnostima.

Isto tako, u ovoj godini nam nisu niti vremenski uvjeti išli u korist pa su tako ljetne mjesece obilježila dugotrajna razdoblja visoke temperature bez padalina, što je dovelo i do brojnih požara.

⦁ Srećom, katastrofalne prizore vatrene stihije koja je pogodila okolne mediteranske zemlje, nismo gledali i u Hrvatskoj, a to je rezultat odlične pripreme hrvatskih vatrogasaca kao i pravovremene reakcije zbog čega građani Republike Hrvatske mogu biti ponosni i osjećati se sigurno – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te uputio molbu građanima da se i u ovoj noći pridržavaju savjeta o odgovornom ponašanju kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2022. godinu.

Hrvatska vatrogasna zajednica želi svima sretnu i sigurnu novu 2022. godinu.

Pročitajte još

Teško bolestan Andrija treba našu pomoć, lijek je enormno skup

Dulist

POVEĆANJE Koliko će od utorka koštati benzin, dizel, a koliko pak plin?

Dulist

Napojnice postaju dio računa: ‘Ovakav tretman olakšat će način naplate karticama’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija