Aktualno

Vatrogasci poručili: ‘Bilo bi lijepo da se ne puca. Pokažimo dostojanstvo’

Petarde

Brojimo sitno do isteka 2020. godine, godine koju ćemo pamtiti po pandemiji koronavirusa i razornim potresima koji su pogodili središnju Hrvatsku. Među nama je dovoljno napetosti, stresa i straha pa još jednom apeliramo da ulaz u Novu 2021. ne slavite korištenjem pirotehničkih sredstava.

– Apeliramo na to da svi imaju dosta stresa i da sve koji koriste pirotehniku u ovoj situaciji. Nemojte to raditi – poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV.

Njegovoj molbi pridružili su se još jučer i administratori Facebook stranice ‘Vatrogasci – Oni su naši heroji’, a čiju poruku prenosimo u cijelosti.

‘Bilo bi predivno da ne puca se, i upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa koja prave buku i štetu. Dosta se pucalo za vrijeme rata… u Petrinji, Glini, Pokupskom, Sisku, Kravarskom… neću nabrajati dalje druga mjesta… i druga mjesta, sada razorena potresom…

Pomozimo jedni drugima, jedni druge trebamo. Nemam razloga veseliti se, pogotovo sada. Nemaju svi topli dom, pitku vodu, hranu, odjeću, deku… radije pomozite drugima, nego da novac potrošite na nešto što ćete spaliti, a jedna obitelj se može istom svotom nahraniti, ugrijati, tjedan dana.

Obično većina vas potroši na pirotehniku i ostale naprave, stvarčice, popriličnu svoticu, samo nek dijete ima. U krivu ste, totalno. Pokažimo dostojanstvo, podršku ljudima koji su izgubili sve. Ne dozvolite da vaši vatrogasci imaju pune ruke posla, i ovako imaju, dodatno je nepotrebno.

Ljudi, držite se, niste sami…’, stoji u objavi.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist