Aktualno

Vatrogasci poručili: ‘Bilo bi lijepo da se ne puca. Pokažimo dostojanstvo’

Petarde

Brojimo sitno do isteka 2020. godine, godine koju ćemo pamtiti po pandemiji koronavirusa i razornim potresima koji su pogodili središnju Hrvatsku. Među nama je dovoljno napetosti, stresa i straha pa još jednom apeliramo da ulaz u Novu 2021. ne slavite korištenjem pirotehničkih sredstava.

– Apeliramo na to da svi imaju dosta stresa i da sve koji koriste pirotehniku u ovoj situaciji. Nemojte to raditi – poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za Dnevnik Nove TV.

Njegovoj molbi pridružili su se još jučer i administratori Facebook stranice ‘Vatrogasci – Oni su naši heroji’, a čiju poruku prenosimo u cijelosti.

‘Bilo bi predivno da ne puca se, i upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa koja prave buku i štetu. Dosta se pucalo za vrijeme rata… u Petrinji, Glini, Pokupskom, Sisku, Kravarskom… neću nabrajati dalje druga mjesta… i druga mjesta, sada razorena potresom…

Pomozimo jedni drugima, jedni druge trebamo. Nemam razloga veseliti se, pogotovo sada. Nemaju svi topli dom, pitku vodu, hranu, odjeću, deku… radije pomozite drugima, nego da novac potrošite na nešto što ćete spaliti, a jedna obitelj se može istom svotom nahraniti, ugrijati, tjedan dana.

Obično većina vas potroši na pirotehniku i ostale naprave, stvarčice, popriličnu svoticu, samo nek dijete ima. U krivu ste, totalno. Pokažimo dostojanstvo, podršku ljudima koji su izgubili sve. Ne dozvolite da vaši vatrogasci imaju pune ruke posla, i ovako imaju, dodatno je nepotrebno.

Ljudi, držite se, niste sami…’, stoji u objavi.

Pročitajte još

Julijana Antić Brautović nova je pročelnica za kulturu

Dulist

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija