Aktualno

Vatrogasci imali 600 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci imali 600 intervencija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su u srijedu odradile 602 intervencije. Na terenu su bila ukupno 652 vatrogasaca sa 176 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik koji su bili angažirani na ukupno 602 intervencije. Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg, ističu iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Podsjećaju kako je u srijedu oko 18 sati novi jak potres pogodio šire područje Siska, Petrinje i Gline. Prije samog potresa, vatrogasci su na cijelom području povučeni s objekata zbog mraka. Svi vatrogasci na području Petrinje su odmah dignuti u pripravnost.

-Dobili smo nekoliko dojava o potrebi angažmana vatrogasaca. Jedna od dojava je glasila da je došlo do urušavanja kuće u Luščanima i da je osoba zatrpana ispod ruševina. Na intervenciju su odmah upućeni JVP Petrinja, DVD Luščani i tim s potražnim psima. Na sreću, ispostavilo se da se radi o pogrešnoj informaciji – rekao je zapovjednik Operativne zone Petrinja Dario Gauš. Dodao je da su ipak nastale dodatne štete, čak i na objektima koji su prethodno sanirani – naglašavaju iz HVZ-a i dodaju kako novih oštećenja ima i u Glini. Nakon potresa vatrogasci su krenuli s obilaskom terena prema dojavama.

-Utvrđeno je da je potrebno evakuirati nekoliko osoba iz ugroženih objekata, što je uspješno provedeno. Trenutno su vatrogasci na terenu i kontroliraju objekte koji su prethodno sanirani te interveniraju ako ima potrebe za uklanjanjem dimnjaka, crjepova i sl. – rekao je zapovjednik Franković. Sisački vatrogasci su također dobili velik broj dojava za potrebnu sanaciju objekata zbog novih, srećom manjih šteta.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist