Hrvatska

Vatrogasci cijelu noć gasili požar kod Zatona, od jutros na terenu i dva Canadaira

Vatrogasci cijelu noć gasili požar kod Zatona, od jutros na terenu i dva Canadaira

Tijekom cijele noći više od 300 vatrogasaca borilo se sa vatrenom stihijom kod Zatona i Rasline. Vatrogasci su uspjeli požar noćas oko 2 sata staviti jednim dijelom pod kontrolu te jutros nema nekontroliranog širenja vatre i velikih fronti, požar je okružen sa svih strana, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

-Od 6 sati su uključena i dva Canadaira. Noćas je bilo anažirano 350 vatrogasaca, 50 vojnika, 54 policajca te brojni građani. Iz unutrašnjosti je došlo 118 vatrogasaca sa 40 vatrogasaca – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako su izvanredne dislokacije angažirane iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke županije i Zadarske županije, a u dolasku je i Koprivničko-križevačka županija.

-Noćas nije bilo naredbe o evakuaciji, stanovnici su branili svoje kuće i hvala im svima. Nastale su velike materijalne štete na kućama i maslinicima, ali srećom bez ozlijeđenih. Procjena je da je opožareno oko 3000 ha – dodao je Tucaković.

Vatrogasci s ostalim snagama do daljnjeg ostaju na požarištu.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist