Hrvatska

Požar kod Šibenika i dalje aktivan, na terenu oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila

Požar kod Zatona, mjestu kod Šibenika i dalje je aktivan, na terenu je oko 350 vatrogasaca sa 110 vozila. Nema otvorene vatre, radi se na sanaciji požarišta te vatrogasne i zračne snage i dalje nastavljaju s gašenjem kako bi požar bio u potpunosti lokaliziran.

Prema trenutnoj procjeni, opožareno je 3300 hektara trave, niskog raslinja, makije, crnogorice, bjelogorice te poljoprivrednih površina, prenose iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta indeks opasnosti od šumskog požara za veći dio Hrvatske je velik, a za područje cijelog priobalja i vrlo velik. Podsjećamo građane na odgovorno ponašanje, izbjegavanje bacanja opušaka i ostavljanja žara. Također, apeliramo na građane da ne dovode sebe u opasnost i ne otežavaju vatrogascima gašenje približavanjem mjestu požara kako bi promatrali, snimali požar i njegovo gašenje.

Foto: DVIP

Pročitajte još

U Hrvatskoj boravi više od milijun turista, Dubrovnik u kolovozu i dalje šesti po noćenjima

Dulist

UZ VELIKU GOSPU MUP uputio upozorenje i savjete vozačima i hodošasnicima

Dulist

Dobre vijesti za pčelare! Objavljen je Pravilnik za potpore

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija