Sport

Vaterpolisti tukli Tursku u Zadru

Vaterpolisti tukli Tursku u Zadru

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nadmoćno je na prepunom bazenu zadarskog Športskog centra Višnjik pobijedila Tursku u utakmici FINA Svjetske lige rezultatom 20:1, po četvrtinama 8:0, 7:0, 1:0, 4:1.

Turke je praktički razvalio Petar Muslim s čak 7 golova! Po tri su zabili Sandro Sukno i Ivan Krapić, a dva gola je dao Duje Živković. Jednom su bili precizni Vukičević, Paškvalin, Joković, Milaković i Šetka. Za momčad izbornika Dragana Matutinovića jedini gol djelo je bivšeg Jugaša Josipa Šutala.
 
Iako je je već ranije izgubila šanse za prolazak u daljnji tijek ovog natjecanja, naši su reprezentativci ostavili srce u bazenu, a svoju su priliku dobili i mladi igrači željni dokazivanja.
 
– Večerašnja je pobjeda očekivana, a kao što smo i znali razlika u kvaliteti je očita. Pristup utakmici je bio koncentriran i odličan. Pred sam kraj je došlo do malog pada koncentracije no to dečkima ne možemo zamjeriti. Utakmica u Rijeci će biti puno teža, Grčka je mnogo kvalitetniji protivnik i sada se naše misli okreću isključivo prema toj utakmici – izjavio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.
 
U Tjednu vaterpola već sutra hrvatska reprezentacija putuje u Rijeku, gdje će u petak 29. ožujka u 17 sati imati druženje s građanima i navijačima u riječkom ZTC centru, dok će zahtjevnu utakmicu protiv Grčke igrati u subotu 30. ožujka od 18 sati na bazenu Kantrida.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist