DuList IN

VALENTINOVO U DUBROVNIKU Od koncerta do prigodnih menija u restoranima

Valentinovo

Turistička zajednica grada Dubrovnika, od 10. do 14. veljače organizira raznolik i bogat program za Valentinovo.

Dubrovnik se priprema za nezaboravno Valentinovo, pružajući zaljubljenim parovima jedinstveno iskustvo, od besplatnih tematskih tura ‘Tragovima ljubavi od davnina’, koje vraćaju u romantičnu prošlost Dubrovnika; koncerta hrvatske dive, Zorice Kondže u posebnom ambijentu Kazališta Marina Držića, do Valentinovo Gourmet Dana, kako bi zaljubljeni Dubrovčani i njihovi gosti mogli uživati u gastronomskim delicijama i prigodnim menijima u dubrovačkim restoranima tijekom Valentinova.

Svi zaljubljeni parovi i ljubitelji povijesti imat će priliku proživjeti romantičnu prošlost grada kroz tematske ture ‘Tragovima ljubavi od davnina’, koje će se održati 10., 11., 14. i 17. veljače. Autorica tematske ture, vodičica Lidija Begić, otkrit će zanimljive priče i legende o ljubavi koje su obilježile dubrovačke ulice tijekom stoljeća. Ture će se održati na navedene datume u 09:30 na engleskom jeziku te 12:30 na hrvatskom jeziku, uz prethodnu najavu na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili na telefon: +38520312011. Dubrovnik je prepun ljubavnih priča, bez obzira je li riječ o legendama ili stvarnim ljudima koji su hodali ovim kamenom prije nas. Ova tura kreće se ulicama Grada baš njihovim stopama i govori o stvarnim ljudima, utemeljenim povijesnim činjenicama i oslanja se na malo povijesnih ljubavnih šaputanja. Pridružite nam se u šetnji i otkrijte razloge nesretnih ljubavi zabilježenih u dubrovačkim legendama, renesansna očaravanja Cvijetom Zuzorić, ljubavne peripetije u Držićevim djelima, zabranjene ljubavi dubrovačkog patricijskog staleža i prisjetite se vagiđanja na Stradunu i čarolije prvih poljubaca pod crvenim feralom Porporele.

Turistička zajednica grada Dubrovnika već tradicionalno organizira Valentinovo Gourmet Dane, od 10. do 14. veljače, u četrnaest dubrovačkih restorana, koji su pripremili posebne i maštovite menije kako bi Dubrovčani i njihovi gosti mogli uživati u gastronomskim delicijama tijekom Valentinova. Od tradicionalnih domaćih specijaliteta do internacionalnih kulinarskih iznenađenja, pozivamo svih da uživaju u jedinstvenim okusima i ambijentu. Brošuru s prigodnim menijima prelistajte ovdje.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Lions klub sv. Vlaho pozivaju na koncert dive hrvatske estrade Zorice Kondža koji će se održati u Kazalištu Marina Držića na Valentinovo, 14. veljače s početkom u 20 sati. Ulaznice od 15 eura su donacija za Udrugu Lukjernica koja brine o zaštiti prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života. Ulaznice se kupuju na blagajni Kazališta Marina Držića.

-Pozivamo sve posjetitelje da podrže humanitarnu akciju kako bismo pomogli, stvorili nezaboravno iskustvo i učinili Valentinovo još posebnijim – navode iz Turističke zajednica grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PRIPREMITE KOKICE Što donosi novi program Kinematografa Dubrovnik?

Dulist

Promidžbeni film TZ općine Konavle ‘Come home’ osvojio je prestižni bronačni Telly Award

Dulist

Mihaela Pavlović natjecat će se u četvrtfinalu popularnog ‘Survivora’

Dulist