Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ Pelješki most je opći interes, a ne metoda ucjene

Valentin Dujmović

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović osvrnuo se na izjavu ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića kako bi odustajanje od monetizacije moglo značiti odustajanje od Pelješkog mosta. Takva izjava za Dujmovića je neprihvatljiva.

– Nedopustivo je koristiti se metodom ucjene kod ovako važnih projekata kao što je Pelješki most, koji je stvar općeg nacionalnog interesa i ne bi smio biti podložan nesmotrenim političkim izjavama, bez obzira na izvor iz kojeg one dolaze.

Osim toga, nikako nije dobro da se na ovaj način komunicira sa građanima, jer nisu oni neprijatelj da ih se ucjenjuje! Građani nam daju vlast i upravo su oni ministru dali šansu da pokaže svoje sposobnosti. Stoga se nadam kako ju ministar neće propustiti kvalitetno iskoristiti.

Kako je ovdje srž problema da monetizacija nije dovoljno dobro predstavljena i objašnjena, smatram da bi bilo puno bolje da ministar svoju energiju usmjeri u kvalitetniju komunikaciju s građanima.

Što se tiče Pelješkog mosta očekujemo da ova Vlada kao i do sada nastavi sa realnim planiranjem ovoga projekta koji je od iznimnog interesa za jug naše zemlje, ali i za zemlju u cjelini. Financiranje od strane EU koje je kao ideju potaknula prva potpredsjednica Vlade RH, ministrica vanjskih i europskih poslova i predsjednica HNS-a, Vesna Pusić, smatramo jedinim pravim rješenjem za izgradnju Pelješkog mosta, no isto tako očekujemo njegovu realizaciju čim se za to ostvare uvjeti. Bez obzira na sudbinu projekta monetizacije autocesta – zaključio je u priopćenju Dujmović.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist