Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ: ‘Franković je obmanuo dubrovačku javnost’

VALENTIN DUJMOVIĆ: 'Franković je obmanuo dubrovačku javnost'

Od samog početka kampanje odlučio sam kako ću voditi maksimalno korektnu kampanju, koliko god to mogu. Ali ne može se uvijek tako do kraja. Nisam htio iznositi neistine, posebno o protukandidatima. Međutim, ne mogu ostati ravnodušan i ne mogu ne reagirati na iznošenje neistina gospodina Mata Frankovića kada iznosi činjenicu da nitko, posebno Vodovod, nije povukao niti jednu kunu iz Europskih fondova u proteklih nekoliko godina – rekao je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović.

– Rekao je da je to napravio samo on, ne znam gdje, navodno u ACI-ju. Nešto što je tako očito, i što se lako može dokazati… Takve stvari ne iznosite kao činjenicu jer će vas netko suočiti s istinom. To je ono što želim napraviti danas. Nisam htio reagirati prvi put, drugi put, ali treći put nakon što me sinoć gospodin Franković ponovo optužio da nisam povukao niti jednu kunu iz Europskih fondova kroz Vodovod. Jednostavno nije bilo drugog načina nego reagirati. Opet, nisam htio reagirati prva dva puta jer nisam htio dovesti tog čovjeka u nezgodnu situaciju pred njegovom obitelji, prijateljima, stranačkim kolegama… On je ministricu Europskih fondova nagovorio da kaže da Vodovod iz EU fondova povukao niti jednu kunu. Nju je dovukao u tešku situaciju. Vlada koja je gotovo pala, a već je izvjesno da idu novi izbori, on tu svoju Vladu koja je na podu – cipelari. Jer ne zna drukčije. Zna samo rušiti – rekao je Dujmović i ponovo naglasio da nije htio nikoga napadati, nego je u ovoj kampanji htio ‘govoriti o projektima’.

– Evo nas na Palati, a vama sam svima dao dokumentaciju koja dokazuje da je Vodovod povukao značajan novac iz Europskih fondova. Ovdje je i ploča koju po ugovoru s Ministarstvom moramo držati tri godine na lokaciji u koju smo uložili spomenuti novac. Ista ploča nalazi se u Orašcu, u Gornjim selima jer smo i tamo dio projekta financirali iz fondova – istaknuo je Dujmović dodavši kako kaže ‘žao mi je što sam na ovaj način to morao prikazati’.

– Mato izlazi s nekim svojima argumentima i ne dokazuje to ni s čim. Ja sve što sam vam rekao, dokazao sam dokumentacijom. Franković je obmanuo dubrovačku javnost, svoju Vladu doveo u nezgodnu situaciju te da je ministrica zbog njega izrekla neistine. To je HDZ. Ja bih se sramio – rekao je Dujmović i dodao kako su se iz EU fondova povukla značajna sredstva.

– Samo na ovoj lokaciji, kad se radi o Palati, govorimo o iznosu od preko 4 milijuna kuna, a za Gornja sela 13-14 milijuna kuna. Značajan je to novac i ne govorimo o 100 tisuća kuna – istaknuo je Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ O NATJEČAJU ZA DOZVOLE ‘Prijeti nam totalni kaos i nered na pomorskom dobru’

Dulist

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić