Aktualno

Valamar o sezoni 2022.: ‘Investicije u hotele, ljetovališta i kampove vrijedne su oko 530 milijuna kuna’

Prema danas objavljenim poslovnim rezultatima, Valamar Riviera je u prvom kvartalu 2022. godine ostvarila rezultate koji su usporedivi s 2019. godinom čime je nastavljen pozitivan trend oporavka turističkog poslovanja na pred-pandemijsku razinu. Ostvareno je 59 milijuna kuna poslovnih prihoda i 147 tisuća noćenja. Ostvarena operativna dobit nije usporediva s prošlom godinom jer su troškovi rada biliublaženi kroz značajne potpore Vlade za očuvanje radnih mjesta.

-Investicije za sezonu 2022. u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara vrijedne su oko 530 milijuna kuna te čine važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja. Među najvećim investicijskim projektima ističe se ulaganje Imperial Riviere od 67 milijuna kuna u repozicioniranje Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj čije otvorenje se planira sredinom svibnja. Investicije Helios Farosa vrijedne su 220 milijuna kuna i odnose se na izgradnju Valamar Amicor Green Resorta i Aquamar bazenskog kompleksa na otoku Hvaru. Valamar Amicor Green Resort novi je koncept potpuno održivog ljetovališta koji slijedi najviše standarde zelene gradnje, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti koji Valamar planira otvoriti u srpnju ove godine – navode u priopćenju.

Investicije za ovu sezonu uključuju i obnovu hotela Corinthia u Baški na otoku Krku u Valamar brend Sunny Plus, te poboljšanje kvalitete usluge u Valamar Bellevue Hotelu u Rapcu. Ulaganja se odnose i na izgradnju plaže Padova s pratećim sadržajima na otoku Rabu te nastavak ulaganja u kampove Istra Premium Camping Resort i Lanterna Premium Camping Resort. U Dubrovniku je otvorena nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika, peta po redu u Valamarovim destinacijama.

Ovogodišnja Valamar kampanja za zapošljavanje provodi se pod krovnim programom „Prvi s razlogom“ s ciljem podizanja atraktivnosti ključnih zanimanja u turizmu, kroz ulaganja od 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivanja u 2022. godini. Plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare u Valamaru se podižu prosječno za 14%, te će njihova primanja ove sezone iznositi mjesečno od 1.000 do 1.600 eura neto. Povećat će se i Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i niz drugih na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto. Osim podizanja osnovnih plaća, nastavlja se i s programima nagrađivanja izvrsnosti, kroz koje su u prošloj godini djelatnicima isplaćene nagrade u okviru programa „13. i 14. plaće“ u iznosu do 1.500 eura neto, ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili.Za ovu sezonu kreirani su i dodatni programi kojima je cilj poboljšanje zadovoljstva i odnosa zaposlenika prema poslu.

-Ostvareni rezultati u prvom tromjesečju i trendovi u bookingu su ohrabrujući i najavljuju visoku potražnju za Hrvatskom ove turističke sezone te povratak na razine popunjenosti iz 2019. godine. Uslijed značajnog rasta cijena energije, rada i nabave,vidljiv je rizik inflacijekoji doprinosi neizvjesnosti i otežanim uvjetima poslovanja, te osobito ugrožava budući razvoj i investicije koje su hrvatskom turizmu izrazito potrebne – istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Pročitajte još

SANDRA SAMBRAILO ‘Šinteri nam odvode pse sa Žarkovice’

Dulist

‘JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DIJELOVA AGLOMERACIJE’ Raspisan tender za pročistač otpadnih voda ispod Petke

Dulist

JASMIN ŽUSTRA NAKON 30 GODINA DOBIO SPOR ‘Presretan sam! Sada napokon mogu ponovno tražiti status branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija