Zanimljivosti

Valamar Lacroma dobitnik Travelife Gold Award

Valamar Lacroma dobitnik Travelife Gold Award

Travelife, sustav certifikata održivosti za hotele i ostale smještajne kapacitete, napravio je veliki iskorak u Hrvatskoj najavljujući partnerstvo s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u promociji Travelife certifikata.

Domaćin ovogodišnje britanske Konvencije o putovanjima (ABTA), Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel, drugi je hotel u Hrvatskoj kojem je dodijeljena prestižna nagrada Travelife Gold Award za održivo poslovanje.
 
Partnerstvo s UHPA osigurat će mogućnost edukacije hrvatskih hotelijera i turoperatora na području održivog poslovanja od strane Travelife-ovih stručnjaka, što je iznimno važno za cjelokupni razvoj turizma u Hrvatskoj.
 
Inicijativa je dio šireg europskog projekta „Korporativna edukacija u području društvene odgovornosti te certificiranje u sektoru turističkih putovanja (CSR TOUR)”, koji je sufinanciran od strane Europske unije. Nacionalne turističke zajednice iz Grčke, Poljske i Letonije također sudjeluju u projektu.  
 
Boris Žgomba, predsjednik UHPA naglašava kako „turizam igra ključnu ulogu u hrvatskom gospodarstvu, s ostvarenih 6,8 milijardi eura (15% BDP-a) 2012. godine Naš prirodni okoliš, hrana, kultura i povijesna baština naše su najveće vrijednosti koje UHPA želi očuvati i u budućnosti. Surađujući s Travelife-om, koji je jedan od najboljih programa na području održivosti u turizmu,  hrvatskim hotelijerima i turoperatorima osiguravamo praktične alate i informacije o tome kako unaprijediti svoje poslovanje uz pomoć jednostavnih mjera održivog poslovanja.”
 
Još jedno veliko priznanje hotelu koji je nedavno dobio World Travel Award te je proglašen vodećim hotelom u Hrvatskoj u 2013. godini, dao je sada i Travelife. Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik uručen je prestižni Travelife Gold Award certifikat na svečanom zatvaranju ovogodišnje ABTA konvencije u Dubrovniku. Ovaj značajan certifikat najviše razine potvrda je postignutih rezultata ovog hotela u održivom poslovanju te ispunjenja najviših kriterija na području odnosa prema zaposlenicima, zaštite okoliša i uključenosti u lokalnu zajednicu.
 
Valamar Lacroma Dubrovnik zaslužio je Travelife Gold Award svojim ekološkim aktivnostima poput razvijenog programa odvajanja i recikliranja otpada (uključujući organski otpad, ulje za kuhanje, žarulje i baterije), uporabe punjivih pakiranja gelova za tuširanje u kupaonicama hotela, korištenja hidroenergije, 100-postotnim korištenjem rasvjetnih tijela s niskom potrošnjom energije, pranja prozora parom, redovnog čišćenja plaže i podmorja zajedno s hotelskim centrom za ronjenje, te informiranja gostiju o aktivnoj zaštiti okoliša.

-Iznimno smo ponosni što nam je dodijeljen Travelife Gold Award jer je održivost uvijek u srži poslovanja hotela Valamar Lacroma Dubrovnik, a time ćemo se voditi i u budućnosti. Stoga nam je iznimna čast što se ovim certifikatom potvrđuju naša postignuća u zaštiti okoliša, uključenosti u lokalnu zajednicu i odnosu prema zaposlenicima- istaknuo je Peter Fuchs, predsjednik Uprave tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta.
 
-Kroz rast turističke industrije u Hrvatskoj, tvrtke sve više prepoznaju prednosti uvođenja programa održivog poslovanja. To je važno ne samo radi zaštite prirodnih ljepota i okoliša u Hrvatskoj već i radi sve razvijenije svijesti gostiju o održivom razvoju, što utječe i na odabir hotela u kojima žele odsjesti – istaknuo je Nikki White, direktor destinacija i održivog razvoja u Travelife-u.

 

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist