Aktualno

SASLUŠANJE ŠUICE ‘Tri su načela na kojima će počivati moj pristup’

Tri su načela na kojima će počivati moj pristup – rekla je među ostalim Dubravka Šuica na saslušanju pred nadležnim odborima Europskog parlamenta kao kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije.

-Prva ideja, moramo doprijeti do svih Europljana. Ako dobijem potvrdu imenovanja, moj cilj će biti da se čuje glas Europljana. Novoizabrana predsjednica me zadužila da pronađem mogućnosti za sudjelovanje građana u konzultacijama osobno ili na internetu te da im omogućim lakši pristup. Druga ideja je da to radimo zajedno. Konferenciju o budućnosti Europe ne može jedna osoba voditi ili dio Europe to mora biti timski rad. Surađivat ću s potpredsjednicima za međunarodne odnose kao i svim kolegama kako bi ova konferencija polučila uspjeh. Treća ideja je da ova konferencija mora iznijeti rezultate. Moramo saslušati mišljenje građana, ali to nije samo sebi svrha. Trebamo imati konkretno djelovanje. Sve što se dogovorimo, moramo provesti u djelo a to je uvijek problem u Europi. Ovo je na što se novoizabrana predsjednica obvezala –  istaknula je na saslušanju za koje je nadležan Odbor za ustavna pitanja, a pridruženi je Odbor za zapošljavanje i socijalna pitanja. Saslušanje je počelo oko 18.35, a govorila je među ostalim o frustraciji građana koji gube povjerenje u institucije te potrebnom sve većem uključivanju lokalnih vlasti u razne odluke. Spomenula je dakle i Konferenciju o budućnosti Europe za koju čiju će organizaciju biti zadužena u ime Komisije.

Pratite uživo saslušanje.

Foto: Printscreen Facebook EU Parlament u Hrvatskoj

Pročitajte još

Hotel Croatia odvaja se o Jadranskih luksuznih hotela

Dulist

OD SRIJEDE Na kioscima vas čeka 500. broj DuLista!

Dulist

Zbog vala visokih temperatura vrlo velika opasnost od požara na Mljetu i Pelješcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija