Aktualno

UZ STROGE MJERE Ispitom iz francuskog jezika ove srijede počinje jesenski rok državne mature

Jesenskom roku državne mature, koji će se provoditi od 19. kolovoza do 4. rujna, pristupit će 5.450 pristupnika. Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama, a ostali pristupnici prijavljene ispite osim u Zagrebu, ove godine mogu pisati i u Splitu ili Slavonskom Brodu. Jesenski rok državne mature počinje ispitom iz francuskog jezika, a završava ispitom iz filozofije.

Cijeli postupak mature provodit će se pod strogim epidemiološkim mjerama koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U njima, između ostalog, stoji da ispitu neće moći pristupiti osobe sa znakovima akutne respiratorne bolesti, poput povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, kao niti oni kojima je utvrđena zaraza Covid-19.

Objava rezultata je 9. rujna, dok je rok za prigovore 11. rujna. Konačna objava rezultata bit će 16. rujna, a podjela svjedodžbi 17. rujna.

Raspored ispita jesenskog roka te sve informacije o polaganju državne mature dostupne su u Centru mature, na internetskoj stranici ncvvo.hr.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

‘Ne mogu sve profesije raditi do 67. Zamislite konobara da u tim godinama poslužuje stol’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija