Aktualno

Uz mimohod i Krila Oluje obilježava se 30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske

Uz mimohod i Krila Oluje obilježava se 30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske
U vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine održana je prezentacija programa i predstavljanje novih članova akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 'Krila Oluje'| Foto: MORH/ F. Klen

Dubrovačko- neretvanska županija, Grad Dubrovnik, općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston pozivaju sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, članove obitelji poginulih i umrlih branitelja te ostale naše sugrađane da 28. i 29. listopada 2022. u Dubrovniku nazoče obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

Program počinje u petak, 28. listopada 2022. u 18 sati otvorenjem izložbe „Dani ponosa 1992. – 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga“ u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, u tvrđavi Imperijal na Srđu.

U subotu u 10 sati na Stradunu predviđen je mimohod ratnih zastava i predstavnika postrojbi s područja županije koje su sudjelovale u obrani i oslobođenju juga Hrvatske.

Ispred crkve svetoga Vlaha u 10 sati i 45 minuta bit će upriličena prezentacija Počasno-zaštitne bojne.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ izvest će oko 12 sati i 30 minuta svoj letački program koji se može pratiti s Porporele, Peskarije i s Trga oružja.

Taktičko-tehnički zbor od 10 do 19 sati u Luci Gruž (ulaz pored autobusnog kolodvora) predstavit će opremu i naoružanje Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova.

U predvorju Kazališta Marina Držića biti će od subote 29. listopada do 6. studenog izložena jedina sačuvana, originalna, oslikana zaštita izloga Bombonijere Kraš na Stradunu.

Dobrodošli na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja!

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist