Sport

UZ LUKRECIJU DRAGIĆ, RENATU SOPEK, FILIPA KRŽIĆA…Tko je sve vježbao na jubilarnom treningu Aktivne Hrvatske?

aktivna hrvatska 22

Brojni su se Dubrovčani odazvali pozivu sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska odradivši zahtjevan trening na tvrđavi Svetog Ivana. Jedna od najljepših lokacija, unatoč jakom vjetru, bila je posebno inspirativna za vježbače svih generacija.

-Veseli me što se treningu odazvao velik broj mojih Dubrovkinja i Dubrovčana. Mi smo sportski grad. Iako statistike govore da velik broj građana Hrvatske nije dovoljno aktivan, nama je dosta dva puta dnevno proći skalinama u gradu i već smo napravili dobar posao za naše tijelo! – govori dubrovačka kineziologinja Lukrecija Dragić.

Trening je započeo u ranim jutarnjim satima, a uz Lukreciju u timu Kineziološkog fakulteta iz Zagreba bili su Tina Živković i Patrik Kramarić. Program su vodile ambasadorice projekta Darija Mikulandra Žanetić i Renata Sopek.

-Pozivam sve mlade u Hrvatskoj da što više vremena u tjednu izdvoje za neki oblik treninga. Mi sportaši znamo koliko dobrobiti daje redovna tjelesna aktivnost. Iznimno je važno da mladi shvate da nema alternative treninzima ako želimo biti zdravi! – istaknuo je vaterpolist dubrovačkog Juga Filip Kržić koji je projekt podržao uz kolegu Ivana Jurišića. Među vježbačima su bile i prvakinje Hrvatske u košarci ŽKK Ragusa Dubrovnik.

Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. Trening u Dubrovniku se održao u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika te Društvom prijatelja dubrovačke starine.

Za treninge Aktivne Hrvatske možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr. Idući je Mentalni trening u Gornjoj Stubici 25. lipnja, u Splitu na Prokurativama vježba se 9. srpnja, a trening joge je u Falkensteiner Resortu Punta Skala u Petrčanima 30. srpnja. Do kraja godine Aktivnu Hrvatsku očekuju treninzi u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist