Sport

Svi su igrali nogomet, a na današnji dan 1932. održana je utakmica ‘Debelih’ i ‘Mršavih’ na Gruškom polju!

Svi su igrali nogomet, a na današnji dan 1932. održana je utakmica 'Debelih' i 'Mršavih' na Gruškom polju!

U nedjelju 19. lipnja 1932. godine na Gruškom polju održana je velika utakmica u kojoj su igrale momčadi Debeli protiv Mršavih. Utakmica je započela, kako su sami u pozivu na plakatu naveli, ‘punto na pet ura pobje‘. Cijena ulaznice je bila minimalna, a vjerujemo nogometni spektakl za pamćenje. Čak su i tadašnje foje ‘Narodna svijest’ oglašavale utakmicu, a osim novina, bili su postavljeni i plakati po gradu!

Svi su igrali nogomet, a na današnji dan 1932. održana je utakmica 'Debelih' i 'Mršavih' na Gruškom polju!

U našoj galeriji, uz plakate, donosimo vam i nekoliko ekskluzivnih fotografija upravo s tog događaja, a više ih možete pronaći u knjizi ‘Povijest nogometa u Dubrovniku‘, prvoj sportskoj monografiji koja u izdanju DuLista izlazi krajem lipnja iz tiska.

Riječ je o izdanju monografskog karaktera kojeg potpisuje Željan Konsuo, autor koji se profilirao kao kroničar dubrovačkog sporta. Ovo je njegova treća knjiga, a zasigurno je svima dobro poznata ona posljednja iz 2019. godine kada je prvi put u povijesti ukoričio 95. godina postojanja najtrofejnijeg hrvatskog sportskog kluba Jug. Nakon što je objavio ‘Pet do sto’, kapitalno djelo na kojem je radio pune dvije godine, posvetio se opet Jugu, ali ovaj put sagledavajući sve one segmente za koje nije bilo mjesta u vaterpolskoj ‘enciklopediji’.

Svi su igrali nogomet, a na današnji dan 1932. održana je utakmica 'Debelih' i 'Mršavih' na Gruškom polju!Osim što donosi kronološki pregled nogometnih klubova i zapaženih rezultata, ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ otkriva čitav niz nepoznatih detalja, povijesnih činjenica pa čak i razotkriva intrigantne ‘nesporazume’ koji su se vješto uvriježili posljednjih desetljeća u dubrovačkoj sportskoj javnosti.

Svi su igrali nogomet, a na današnji dan 1932. održana je utakmica 'Debelih' i 'Mršavih' na Gruškom polju!

 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr