Kultura

UZ FILM ATILLE AKSOJA ‘Brodovi’ Tajme Guzin ‘zaplovili’ u foyeru Kazališta

UZ FILM ATILLE AKSOJA 'Brodovi' Tajme Guzin 'zaplovili' u foyeru Kazališta

Prikazivanje glazbenog filma ‘Brodovi’ bosanskohercegovačkog glazbenika Atille Aksoja i istoimena izložba slika Tajme Guzin održali su se ove nedjelje u Kazalištu Marina Držića.

‘Brodovi’ su svojevrsna sinestezija slike, boje, zvuka, pokreta i riječi, zasnovana na likovnim radovima Tajme Guzin i modelima Igora Hajdarhodžića.

Ovaj zajednički umjetnički pothvat nastaje u Mostaru tokom MixArt festivala i izložbe djela Tajme Guzin i Igora Hajdarhodžića. Inspiriran atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom, Atilla Aksoj svojom spontanom glazbenom kreacijom Tajminu i Igorovu postavku pretvara u autentično audio-vizualno iskustvo koje zabilježava u jedinstveni film na kojem mu se pridružuju i glazbenici Ivan Kovačević (Srbija), Riad Guzin (BiH) i Lubna Ćurić (BiH).

Inače, Tajma Guzin je diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru 2007. godine. Magistrirala je na Odsjeku slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2013. godine na temu Istraživanje dekonstrukcije prostora slike i boje kao univerzalnog sredstva komunikacije. Član je Društva umjetnika Mostara, ULUBiH-a i Udruženja umjetnika ZANART.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist