Kultura

UZ 30 GODINA HKD NAPREDAK Teatar Gavran u Dubrovniku gostuje s ‘Glasnogovornikom’

napredak kazaliste presica

Uz 30. obljetnicu obnove Hrvatskog kulturnog društva Napredak Dubrovnik, u Kazalište Marina Držića stiže predstava Glasnogovornik Tetara Gavran. Tim povodom ovog je petka u foyeru Kazališta Marina Držića održana konferencija za medije, na kojoj su govorili Ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić, predsjednik HKD Napredak Dubrovnik Ivan Maslać te potpredsjednica Katja Bakija.

Ravnatelj Tišljarić rekao je kako ga je jako obradovala ideja o ovoj suradnji Kazališta i ‘Napretka’ u sklopu koje u Dubrovniku gostuje Teatar Gavran s naslovom ‘Glasnogovornik’.
-Predstave Mira Gavrana postavljene su po cijelom svijeu i drago mi je da ih možemo ugostiti i u našem kazalištu – rekao je.
Ivan Maslać naglasio je kako mu je čast da u godini 30. obljetnice obnove HKD Napredak Dubrovnik uspostavljaju suradnju s dubrovačkim teatrom.
-Pozivam sve da dođu uživati u ovoj predstavi, mjesta još ima – pozvao je Maslać.
Potpredsjednica ‘Napretka’ Katja Bakija rekla je kako se nada da je ovo početak jednog lijepo prijateljstva, odnosno suradnje.
-Drago mi je da smo izabrali političku komediju, ne samo komediju već tekst iz suvremenog života koji govori o vječnoj temi potpisivanja ugovora, odnosno prodaje duše. Nadam se da će biti zanimljiva ne samo našim studentima, budućim glasnogovornicima nego i svima nama jer govori o čovjeku i o tome da uvijek imamo mogućnost izbora – rekla je između ostaloga Bakija.
Predstava “Glasnogovornik” govori o iskusnom političkom liscu koji postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući vlastite životne principe. Sukob dvojice različitih karaktera neizbježan je, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata.

Izvedbe predstave bit će u subotu, 20. svibnja 2023. u 18 sati i 20 sati, a u 19:30 sati na maloj Sceni Bursa bit će također upriličen razgovor s autorom teksta, književnikom Mirom Gavranom; koji će voditi povjesničarka književnosti i književna kritičarka izv. prof. dr. sc. Katja Bakija.

Pročitajte još

IBRICA JUSIĆ UZ 60 GODINA KARIJERE ‘Prst sudbine pokazao mi je da sjednem na moje skaline’

Ivana Mijić Vulinović

ZAKLJUČENO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Beethovenova večer ispod volata Kneževa dvora

Dulist

POMAMA ZA ‘KAFETARIJOM’ Sve ulaznice rasprodane ili rezervirane, otvorena lista čekanja

Dulist