Kultura

UZ 30 GODINA HKD NAPREDAK Teatar Gavran u Dubrovniku gostuje s ‘Glasnogovornikom’

UZ 30 GODINA HKD NAPREDAK Teatar Gavran u Dubrovniku gostuje s 'Glasnogovornikom'

Uz 30. obljetnicu obnove Hrvatskog kulturnog društva Napredak Dubrovnik, u Kazalište Marina Držića stiže predstava Glasnogovornik Tetara Gavran. Tim povodom ovog je petka u foyeru Kazališta Marina Držića održana konferencija za medije, na kojoj su govorili Ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić, predsjednik HKD Napredak Dubrovnik Ivan Maslać te potpredsjednica Katja Bakija.

Ravnatelj Tišljarić rekao je kako ga je jako obradovala ideja o ovoj suradnji Kazališta i ‘Napretka’ u sklopu koje u Dubrovniku gostuje Teatar Gavran s naslovom ‘Glasnogovornik’.
-Predstave Mira Gavrana postavljene su po cijelom svijeu i drago mi je da ih možemo ugostiti i u našem kazalištu – rekao je.
Ivan Maslać naglasio je kako mu je čast da u godini 30. obljetnice obnove HKD Napredak Dubrovnik uspostavljaju suradnju s dubrovačkim teatrom.
-Pozivam sve da dođu uživati u ovoj predstavi, mjesta još ima – pozvao je Maslać.
Potpredsjednica ‘Napretka’ Katja Bakija rekla je kako se nada da je ovo početak jednog lijepo prijateljstva, odnosno suradnje.
-Drago mi je da smo izabrali političku komediju, ne samo komediju već tekst iz suvremenog života koji govori o vječnoj temi potpisivanja ugovora, odnosno prodaje duše. Nadam se da će biti zanimljiva ne samo našim studentima, budućim glasnogovornicima nego i svima nama jer govori o čovjeku i o tome da uvijek imamo mogućnost izbora – rekla je između ostaloga Bakija.
Predstava “Glasnogovornik” govori o iskusnom političkom liscu koji postaje mentor mladiću koji tek ulazi u svijet politike uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući vlastite životne principe. Sukob dvojice različitih karaktera neizbježan je, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata.

Izvedbe predstave bit će u subotu, 20. svibnja 2023. u 18 sati i 20 sati, a u 19:30 sati na maloj Sceni Bursa bit će također upriličen razgovor s autorom teksta, književnikom Mirom Gavranom; koji će voditi povjesničarka književnosti i književna kritičarka izv. prof. dr. sc. Katja Bakija.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović