Kultura

‘Tango the Night’ večeras u Dvoru! Nastupaju septet našeg Orkestra i Vid Veljak

'Tango the Night' večeras u Dvoru! Nastupaju septet našeg Orkestra i Vid Veljak

Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu, 20. svibnja priprema zanimljiv koncert pod nazivom ‘Tango the night’. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ovaj program, za koji je aranžmane priredio Damir Butigan, bazira se na tango glazbi koja vuče korijene iz Argentine. Mada se program mahom bazira na glazbi Astora Piazzolle, tu su i djela koja nisu nužno u tango stilu, ali pripadaju argentinskom kulturnom naslijeđu pa tako slušamo ‘Pampeanu’ Alberta Ginastere.
Piazzollinim djelima sučeliti će se neka hrvatska tanga koja su nastala u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća prateći tadašnje suvremene trendove u svijetu, a bili su poznati kao šlageri, kao što je primjerice ‘Samo jednom se ljubi’ Iva Robića.

'Tango the Night' večeras u Dvoru! Nastupaju septet našeg Orkestra i Vid Veljak
Vid Veljak (Foto Vedran Levi)

Tako će se ove večeri sučeliti izvorna argentinska glazba s njezinom refleksijom na popularnu glazbu u tadašnjoj Hrvatskoj, a uz posebnog gosta, violončelista Vida Veljaka.

B&P Septet čine: Karmen Pervitić (glockenspiel i ksilofon), Džemal Cakić (truba i flugelhorn), Toni Kursar (rog), Martin Hrćan (rog), Damir Butigan (euphonium), Ivan Kušelj (truba i flugelhorn) i Alan Polzer (bubanjevi i udaraljke).

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist