Kultura

‘Tango the Night’ večeras u Dvoru! Nastupaju septet našeg Orkestra i Vid Veljak

Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u subotu, 20. svibnja priprema zanimljiv koncert pod nazivom ‘Tango the night’. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Ovaj program, za koji je aranžmane priredio Damir Butigan, bazira se na tango glazbi koja vuče korijene iz Argentine. Mada se program mahom bazira na glazbi Astora Piazzolle, tu su i djela koja nisu nužno u tango stilu, ali pripadaju argentinskom kulturnom naslijeđu pa tako slušamo ‘Pampeanu’ Alberta Ginastere.
Piazzollinim djelima sučeliti će se neka hrvatska tanga koja su nastala u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća prateći tadašnje suvremene trendove u svijetu, a bili su poznati kao šlageri, kao što je primjerice ‘Samo jednom se ljubi’ Iva Robića.

Vid Veljak (Foto Vedran Levi)

Tako će se ove večeri sučeliti izvorna argentinska glazba s njezinom refleksijom na popularnu glazbu u tadašnjoj Hrvatskoj, a uz posebnog gosta, violončelista Vida Veljaka.

B&P Septet čine: Karmen Pervitić (glockenspiel i ksilofon), Džemal Cakić (truba i flugelhorn), Toni Kursar (rog), Martin Hrćan (rog), Damir Butigan (euphonium), Ivan Kušelj (truba i flugelhorn) i Alan Polzer (bubanjevi i udaraljke).

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija