PolitikaUrednički izbor

UVODI SE RED ‘Tražit ću Blaga djela da uklone jedan od bankomata iz izloga Algebre’

UVODI SE RED 'Tražit ću Blaga djela da uklone jedan od bankomata iz izloga Algebre'

Grad je uklonio dio bankomata iz povijesne jezgre. A što je s onima u prostoru knjižare Algebra u vlasništvu Blagih djela? Zašto njihovi bankomati nisu uklonjeni? Radi li se tu o dvostrukim mjerilima za vijećnika Mara Kristića koji je ujedno u upravi Blagih djela – upitao je gradonačelnika vijećnik Blaž Pezo. Zanimalo je Peza i zašto vijećnik Barač uvijek nastupa protiv vladajuće većine, na što mu gradonačelnik nije dao konkretan odgovor.

-Bilo je puno skepse po pitaju bankomata. Osim nekoliko primjera u Gradskom je vijeću vladala sloga. Vijećnik Kristić nije baš mislio da ćemo u tome uspjeti, govorio je da je nemoguće, a uspjeli smo. Jedini smo Grad koji je u tome uspio. Brojni su gradonačelnici tražili našu odluku, svima sam im je poslao. Upozorio sam ih da će trajati mjesec, do mjesec i pol dana. Sad ih je skoro 30 uklonjeno, ali nisu još uvijek svi. Ministarstvo kulture je vrlo jasno reklo konzervatorskim odjelima kako postupati s bankomatima. Bez sinergije ovo ne bi bilo moguće. Ostao je problem bankomata na Algoritmu jer oni imaju prethodnu suglasnost Konzervatorskog odjela. Tražit ću od Blagih djela da uklone jedan bankomat jer po novoj odredbi ne smiju u izlogu biti dva bankomata – rekao je Franković.

Dodao je i kako je prije nekoliko dana sreo direktora Auro Domusa koji mu je rekao kako po pitanju bankomata želi surađivati s gradom te je ‘uvukao’ bankomate u unutrašnjost prostorije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist