Grad

Utvrđena konačna lista za gradske stanove, ugovori o najmu sljedećeg tjedna

Utvrđena konačna lista za gradske stanove, ugovori o najmu sljedećeg tjedna

Utvrdila se konačna lista reda prvenstva na kojoj se nalazi 17 naših sugrađana koji su u propisanom roku dostavili svu potrebnu dokumentaciju – rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Mato Franković na temu dodjele gradskih stanova u najam mladima i mladim obiteljima. Lista će biti objavljena tijekom današnjeg dana, a sljedeće tjedna svi s liste pozvat će se na odabir stana i potpisivanje ugovora.
Gradonačelnik je podsjetio kako je sama odluka o dodjeli stanova prethodno prošla dva javna savjetovanja te dvije rasprave na Gradskom vijeću, a u povjerenstva nadležna za provedbu javnog poziva, koji je trajao 45 dana, su uz gradske službenike imenovane i vijećnice i vijećnici kojima je na taj način omogućeno sudjelovanje u svim koracima provedbe i donošenja odluke.
-Postupak je proveden transparentno uz javno otvaranje pristiglih zahtjeva te je pročitan svaki dostavljen dokument. Imena i prezimena svih podnositelja naznačenim uvjetima koje su zadovoljili ili nisu javno su objavljeni– objasnio je dalje.

Napomenuo je kako je Gradska uprava prije roka za prigovor omogućila svima uvid u dokumentaciju uz obrazloženje od strane članova povjerenstva. Uvidu je pristupilo 110 podnositelja zahtjeva, a od ukupno 136 zahtjeva koji nisu zadovoljili administrativnu provjeru, pristigao je 21 prigovor. Svi su oni odbačeni jer nisu utvrđene nepravilnosti.
-Pozivam sve sugrađane da ako imaju saznanja kako osobe s konačne liste ne udovoljavaju uvjetima, isti imaju mogućnost prijaviti to Gradskoj upravi te će se ukoliko se utvrde nepravilnosti, osobe brisati s liste prvenstva – napomenuo je gradonačelnik.
Novi natječaj, budući da prvim nisu dodijeljeni svi stanovi, očekuje se uskoro. Rekao je kako će se svima onima koji su sudjelovali u prvom natječaju priznati i vratiti već predana dokumentacija kako u novom postupku ne bi ponovno za iste dokumente morali izdvajati novce. To će se omogućiti nakon odluke Gradskog vijeća.
-Ovo je prvi ovakav postupak dodjele stanova jedne jedinice lokalne samouprave. Potaknuti željom da nam se više nikad ne dogodit slučaj kao što je POS 2, željeli smo napraviti odluku koja će biti transparentna i poštena. Prvih 17 ljudi je dobilo stan, a vjerujem da će i ostali biti popunjeni nakon novog natječaja – zaključio je.
Također je, odgovarajući na pitanja, rekao kako će se novi natječaj raspisati tijekom ljeta ako obrazovne ustanove budu tad u mogućnosti izdavati određene potrebne dokumente. Ako to ne bude moguće, pričekat će se početak nove školske godine jer se ne želi zbog toga nikoga eliminirati kod postupka.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist