Grad

Lokacijska dozvola za prometnicu iza ‘Kineskog zida’ pred izdavanjem

Lokacijska dozvola za prometnicu iza 'Kineskog zida' pred izdavanjem

Nakon što je izrađen idejni projekt za izgradnju javne prometnice s uzdužnim parkiralištem na predjelu gradskog naselja Montovjerna, Grad Dubrovnik uputio je i zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za ovu cestu. Riječ je o novoj prometnici kroz naselje, iza zgrada “Kineskog zida”, koja će rasteretiti promet ovog dijela Montovjerne. Trasa je ucrtana u GUP Grada Dubrovnika, ističu u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

Spojna jednosmjerna gradska prometnica povezat će Ulice Mihajla Hamzića i kneza Branimira, čiji se kolnik i nogostup trenutačno koriste i za parkiranje i za dvosmjerno prometovanje vozila. Na taj način dobit će se kružni protok oko zgrada i dodatna parkirališna mjesta.

Lokacijska dozvola za prometnicu iza 'Kineskog zida' pred izdavanjem

Novoplanirana prometnica dužine je oko 630 metara, minimalne širine kolnika 3 i pol metra, s jednostranim nogostupom širine 1,6 metara i novih 30 parkirališnih mjesta, na predjelima gdje terenske prilike to dopuštaju.

Kroz trup prometnice položit će se potrebna komunalna infrastruktura – kolektor oborinske odvodnje, vodoopskrbni cjevovod, nova instalacija javne rasvjete i distributivna telekomunikacijska kanalizacija.

-Po ishođenju lokacijske dozvole potrebno je pristupiti parcelaciji i izvlaštenju, što je preduvjet za podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole. Grad je pristupio izradi sve potrebne dokumentacije temeljem koje će se ishodovati sve potrebne dozvole i suglasnosti, a samom realizacijom ovog projekta značajno će se poboljšati promet ovog dijela grada – navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović