Grad

DUBROVAČKA STANOGRADNJA Ovo su građani koji se nalaze na konačnoj listi

DUBROVAČKA STANOGRADNJA Ovo su građani koji se nalaze na konačnoj listi

Nakon provedenog Javnog poziva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika koji je trajao 45 dana, danas se utvrdila Konačna lista reda prvenstva, na kojoj se nalazi 17 građana koji su u propisanom roku dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

Početkom sljedećeg tjedna službe Grada Dubrovnika pozvat će sve sugrađane koji su ostvarili svoje pravo na odabir stana i sklapanje Ugovora o najmu. Tim povodom, gradonačelnik Mato Franković izvijestio je predstavnike medija o provedenom postupku.

Odluka je prethodno prošla dva javna savjetovanja te dvije rasprave na Gradskom vijeću, a u Povjerenstva nadležna za provedbu ovog javnog poziva uz službenike Grada Gradsko vijeće imenovalo je i vijećnice i vijećnike Gradskog vijeća kojima je na takav način omogućeno da kao predstavnici građana sudjeluju u svim koracima provedbe i donošenju Odluka.

Uz navedeno postupak je proveden transparentno uz javno otvaranje pristiglih zahtjeva prilikom kojeg je pročitan svaki dostavljeni dokument. Imena i prezimena svih podnositelja sa naznačenim uvjetima koje su zadovoljili ili nisu zadovoljili javno su objavljena.

Prije samog propisanog roka za podnošenje prigovora gradska uprava je omogućila svim podnositeljima zahtjeva uvid u dokumentaciju uz obrazloženje od strane članova Povjerenstava.

Uvidu je pristupilo 110 podnositelja zahtjeva. Od ukupno 136 podnesenih zahtjeva koji nisu zadovoljili administrativnu provjeru pristigao je 21 prigovor Povjerenstvu za rješavanje prigovora.

Zadaća Povjerenstva za prigovore jest da na temelju izjavljenih prigovora da utvrdi je li u postupanju i donošenju odluka ranijih povjerenstva bilo previda, nepravilnosti i pogrešaka. Budući da nisu utvrđene nepravilnosti, Povjerenstvo je odbacilo prigovore kao neosnovane. Sami podnositelji zahtjeva su uz prigovore uglavnom dostavili dokumentaciju koja je bila propisana javnim pozivom čime su i sami pokazali kako je istu bilo moguće dostaviti u roku.

Ovom prilikom, gradonačelnik Mato Franković još jednom je pozvao sve sugrađane da, ako imaju saznanja kako osobe koje se nalaze na Konačnoj listi ne udovoljavaju uvjetima imaju mogućnost, kako je propisano i samom Odlukom, prijave navedeno Gradskoj uprave te će se ukoliko se utvrde nepravilnosti osoba brisati sa liste prvenstva.

“Na samom početku, potaknut brojnim komentarima naših sugrađana koji su sumnjali u ovaj postupak, rekao sam kako jamčim kako će ovaj postupak biti javan, transparentan i pošten. Vjerujem da upravo tome, unatoč brojnim pritiscima koje je gradska uprava imala tijekom samog postupka, svjedočimo danas. Siguran sam da će se svi oni koji su ranije sumnjali, a nakon što su se i sami uvjerili o načinu postupanja gradske uprave, javiti na novi javni poziv koji ćemo objaviti”, kazao je gradonačelnik Franković.

Svima onima koji na ovom Javnom pozivu nisu zadovoljili Grad će iznaći model za povrat dokumentacije kako bi istu, onu koja je ispravna mogli iskoristiti prilikom prijave na novi javni poziv.

Konačnu listu provjerite u nastavku Konačna lista prvenstva_Dubrovačka stanogradnja

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist