Sport

UTUČENI TUCAK ‘Znam da će biti teško, ali sad je Doha tu i popravka više nema’

IVICA TUCAK

U šokantnoj završnici naša je reprezentacija poražena u finalu domaćeg Eura 11:10 od Španjolske. Barakude su na bazenu Mladosti u zadnju četvrtinu ušle s vodstvom 10:8, no u njoj nisu zabili nijedan gol, a primili su tri. Posljednji 48 sekundi prije kraja i Španjolska je prvi put u povijesti osvojila naslov prvaka Europe. Dan nakon utakmice Ivica Tucak je u Dnevniku Nove TV rekao kako se osjeća i što reprezentaciju čeka.

– Ne mogu reći da sam briljantno, ali život ide dalje. Svjestan sam da nema puno vremena i da se moramo okrenuti novim izazovima. Ja kao izbornik moram naći energiju za dalje, ostaje taj veliki žal, svi koji su pratili razumiju što pričam. Teško je izgubiti ovakvu utakmicu, čestitam još jednom Španjolcima na svemu što rade i na zlatu. To je jedina reprezentacija na svijetu od 2018. koja je ušla u barem polufinale. U jednoj tako teškoj utakmici dali smo sve što smo mogli, na kraju nam je nestala koncentracija – naveo je Tucak.

Prema nekoj računici plasmanom u četvrfinale u Dohi izborili bi nastup u Parizu.

”To nam je glavni cilj, koliko god mi je žao zlata i tih ljudi, žao mi je što nismo uzeli olimpijsku vizu. Znam da će biti teško, ali sad je Doha tu i popravka više nema. Znamo da vrijedimo puno i da moramo ići u Pariz”, završio je Tucak.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist