Sport

DOHA NOSI PARIZ Ivica Tucak: Želim vratiti Jokovića već za Svjetsko prvenstvo!

jokovic

Ivica Tucak priželjkuje povratak najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolista Mara Jokovića u reprezentaciju već za Svjetsko prvenstvo u Dohi. Joković se, naime, stavio na raspolaganje reprezentaciji za Olimpijske igre u Parizu, no kako pišu 24 sata, Tucak smatra kako im je potreban već za Dohu.
-Da smo osvojili zlato i osigurali plasman na Olimpijske igre, planirao sam na SP ići bez 6-7 igrača s Eura. Ali sad moraju ići svi koji su zdravi. Nažalost, rezervni golman Toni Popadić u petak ide na neodgodivu operaciju lakta, a možda će na operaciju (bruh, nap. a.) morati i Luka Bukić – rekao je Tucak za 24 sata.
-Zato moram razgovarati s jednim igračem koji sada nije bio u sastavu, ali imamo neki načelni dogovor. Ako želi ići na OI, morat će nam se staviti na raspolaganje već sada. Moramo se mobilizirati svi, počevši od mene, nema puno vremena za kukanje – rekao je.
A taj igrač je… Maro Joković!
– Da, Maro Joković. On treba reprezentaciji, a Doha je ključ. Moramo u Pariz. Iskustvo iz Rotterdama vjerojatno mi je donijelo ovaj stent koji imam, uništilo zdravlje i oduzelo godine života, pa ne želim ni pomisliti na još jedan Rotterdam. Ne otići u Pariz bio bi debakl! – rekao je izbornih hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Inače, reprezentativci nemaju puno vremena za odmor. Za pripreme za SP u Dohi okupljaju se već 22. siječnja, a natjecanje počinje već 5. veljače.
-Doha i Svjetsko prvenstvo su sada sve. Doha je najvažnija, zato što Doha nosi Pariz, a sve je podređeno Parizu i plasmanu na Olimpijske igre. U Dohu ćemo zato s najjačim igračima, svim zdravim. Doduše, drugi vratar Toni Popadić će morati u petak na hitnu operaciju lakta, a još ćemo vidjeti hoće li nešto slično biti potrebno i za Luku Bukića. Međutim, sada je maksimalna mobilizacija sviju jer Pariz je najbitniji, prvi i najveći cilj – rekao je Tucak za HVS.

Pročitajte još

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist

Mateo Jerković viceprvak HEP prvenstva Hrvatske

Dulist

PRVENSTVO HRVATSKE U TENISU Dubrovčanin Mateo Jerković u finalu parova do 16 godina

Dulist