Grad

USVOJENA ODLUKA Roditelji neće plaćati dane kada vrtić zbog COVID-19 bude zatvoren

USVOJENA ODLUKA Roditelji neće plaćati dane kada vrtić zbog COVID-19 bude zatvoren

Odluka o organizaciji rada predškolskih ustanova i osnovnih škola za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 jednoglasno je usvojena ja 33. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Odlukom se uspostavlja koordinacija i organizacija rada ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te ustanova osnovnoškolskog obrazovanja kojima je osnivač Grad Dubrovnik u uvjetima borbe s epidemijom koronavirusa te ista upućuje na nužne mjere koje je potrebno provoditi u svim vrtićima i školama.

U sklopu Odluke definirana su i tri modela za provedbu nastave u školskoj godini 2020./2021. te dva modela organizacije rada dječjih vrtića, a propisano je i da se cijena vrtićkih usluga na dane na koje vrtić ili područni odjel ne radi (zbog zatvaranja vrtića ili područnog odjela) umanjuje za 100 posto, dok će se cijena korištenja vrtićkih usluga za dane za koje su korisniku izrečene epidemiološke mjere umanjiti za 50 posto.

Temeljni cilj donošenja Odluke izrađene na temelju smjernica Ministarstva znanosti i obrazovanja te uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo jest postizanje što sigurnijih uvjeta za izvođenje nastave i odgojno-obrazovnoga rada uz prihvaćanje specifičnosti s obzirom na dob djece i učenika, kao i prihvaćanje različitih uvjeta za rad u ustanovama.

Kako je istaknuto u obrazloženju same odluke koju je izradio nadležni Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo radi se o otvorenom dokumentu podložnom promjenama koje mogu nastati zbog promjene epidemioloških uvjeta.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist