Grad

SKUPŠTINA GRADSKOG TZ-a Na 20 smo posto prošlogodišnjih noćenja

Na sedmoj sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika održanoj u utorak predloženo je sedam točaka dnevnog reda. Novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma stupio je na snagu 1. siječnja 2020. godine. Obveza je svih turističkih zajednica pa tako i TZ Grada Dubrovnika uskladiti svoje akte i ustrojstvo s odredbama Zakona u roku od deset mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno najkasnije do 31. listopada 2020. godine, te se novi Statut donosi radi obveze usklađivanja s odredbama Zakona kao i Poslovnik o radu Skupštine. Uz izvješće o radu Turističkog vijeća 2019. godine te izvješće Revizora o obavljenoj reviziji za 2019. godinu, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić prezentirala je aktivnosti koje je TZGD provela u 2020. godini.

Prema podacima o turističkom prometu sustava eVisitor, od 1. siječnja do 3. listopada 2020. zabilježeno je 208.790 dolazaka, što je 17 posto od ukupnog broja dolazaka lani, a ostvareno je 763.802 noćenja, odnosno 20 posto od ukupnog broja ostvarenih noćenja u 2019. godini. Prema vrsti smještaja, u hotelima je zabilježeno 363 515 noćenja dok je u privatnom smještaju ostvareno 307 505 noćenja.

Najbrojniji gosti bili su iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske, Poljske, BiH, SAD-a, Ukrajine, Austrije i Belgije.

Od 15. lipnja do 6. rujna 1348 međunarodnih letova je povezivalo Dubrovnik s 55 destinacija.

Sve su točke dnevnog reda jednoglasno usvojene.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija