Grad

SKUPŠTINA GRADSKOG TZ-a Na 20 smo posto prošlogodišnjih noćenja

Na sedmoj sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika održanoj u utorak predloženo je sedam točaka dnevnog reda. Novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma stupio je na snagu 1. siječnja 2020. godine. Obveza je svih turističkih zajednica pa tako i TZ Grada Dubrovnika uskladiti svoje akte i ustrojstvo s odredbama Zakona u roku od deset mjeseci od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno najkasnije do 31. listopada 2020. godine, te se novi Statut donosi radi obveze usklađivanja s odredbama Zakona kao i Poslovnik o radu Skupštine. Uz izvješće o radu Turističkog vijeća 2019. godine te izvješće Revizora o obavljenoj reviziji za 2019. godinu, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić prezentirala je aktivnosti koje je TZGD provela u 2020. godini.

Prema podacima o turističkom prometu sustava eVisitor, od 1. siječnja do 3. listopada 2020. zabilježeno je 208.790 dolazaka, što je 17 posto od ukupnog broja dolazaka lani, a ostvareno je 763.802 noćenja, odnosno 20 posto od ukupnog broja ostvarenih noćenja u 2019. godini. Prema vrsti smještaja, u hotelima je zabilježeno 363 515 noćenja dok je u privatnom smještaju ostvareno 307 505 noćenja.

Najbrojniji gosti bili su iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske, Poljske, BiH, SAD-a, Ukrajine, Austrije i Belgije.

Od 15. lipnja do 6. rujna 1348 međunarodnih letova je povezivalo Dubrovnik s 55 destinacija.

Sve su točke dnevnog reda jednoglasno usvojene.

Pročitajte još

ZBOG VISOKE POTRAŽNJE Aeroflot u kolovozu uvodi širokotrupce na liniji za Dubrovnik

Dulist

FOTO Gužve oko Grada, neizbježan je bio prometni redar na Pilama

Dulist

Frano Luetić još šest mjeseci na čelu Zračne luke Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija