DuList IN

USUSRET ‘PLESNOJ ČAROLIJI’ Upoznajte ‘Convivo’, klub u kojem s djecom plešu i mame

USUSRET 'PLESNOJ ČAROLIJI' Upoznajte 'Convivo', klub u kojem s djecom plešu i mame

Ususret Božiću, plesni klub Convivo priprema priredbu, u Gospinom polju 11. prosinca u 19 sati.

Pred ovu lijepu večer, zamolili smo članice Conviva da nam otkriju što ćemo sve imati priliku vidjeti iduću subotu, ali i predstave sebe, svoj rad i trud te ideju o osnivanju ovog po svemu zanimljivog plesnog kluba…

– Pripremamo priredbu kako bi djeca imala priliku pokazati naučeno, te uljepšati blagdane svojim plesom. Tako pozivamo sve ljubitelje plesa da nam se pridruže 11. prosinca u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, a ovom prilikom se zahvaljujemo Sportskim objektima Dubrovnik na ustupljenoj lokaciji! – kažu nam članice Conviva, koje će, osim svoje Božićne čarolije, s nekoliko točaka nastupiti i u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala 18. prosinca u Luži.
A sad kad smo zabilježili datum u kalendar, a nadamo se i vi dragi čitatelji, vrijeme je za upoznati vrijedne djevojke, a u Convivu plešu zaista – sve generacije.

-Jedini smo plesni klub u Gradu koji ima čak dvije seniorske grupe i jednu grupu mama, pa se nadamo da će nastupa biti i više, jer djeca su zanimljiva za nastupe u božićno vrijeme, odnosno, nema tko ne uživa u nastupima dječice. Međutim, naši seniori imaju puno toga pokazati i svakako mogu uljepšati brojna događanja – kažu nam. Inače, zanimljivo je dodati kako Convivo u svojoj tek drugoj godini postojanja broji oko 200 plesačica i plesača, od one najmanje vrtićke dobi do seniorske kategorije, a na ovom nastupu imat ćemo priliku vidjeti ih sve!

‘Filozofija’ Conviva
Malo o svemu, a najviše o ideji osnivanja Conviva i njegovoj ‘filozofiji’ kazale su nam četiri ‘glavne i odgovorne’ prijateljice koje stoje iza ‘filozofije’ ovog kluba.

-Convivo je osnovan u ljeto 2015., kao ostvarenje dugogodišnjeg sna četiri prijateljice i plesačice, Marije Roko, Lorete Ferk, Belinde Marić i Dee Radić. Oko imena smo zaista dugo razmišljale, ali čim smo došle do riječi ‘Convivo’ znale smo da je to to. Convivo na latinskom znači družiti se, a to nama ovaj klub zaista i jest. Nije samo ples, Convivo je jedna velika obitelj u kojoj se svi međusobno poštujemo, volimo, pomažemo jedni drugima. Predivna prijateljstva su se rodila, a djecu uvijek učimo i lijepom ponašanju koje nam je jednako važno koliko i plesna sposobnost. Cilj nam je i promoviranje plesa kao sporta i umjetnosti, zdravog načina života te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih – ističu djevojke u jednom dahu. Ni same nisu očekivale ono što je uslijedilo nakon 2015. godine…
– Već u prvoj godini stvarnost je premašila očekivanja i pridružilo nam se jako puno članova zbog čega se javila potreba za vlastitim prostorom. U Dubrovniku je to uvijek problem, ali od jeseni smo uspjeli naći vlastiti prostor, što nam je omogućilo više termina, a samim time i više djece. Svi zainteresirani za ples mogu nam se javiti, iako su brojne grupe već potpuno popunjene – kažu, a svi koje zanima ples, ples i ples, mogu u klubu učiti show dance, jazz dance, street dance, a pripremaju i mladence za njihov prvi ples!

-U budućnosti planiramo razvijati još plesnih kategorija, ali sve u svoje vrijeme – skromno će vrijedne djevojke. Iza njih je također i impresivan broj nastupa.

– Dosad smo nastupali na Forumu mladih, dva puta na proslavi Dana mladih, prošlom zimskom festivalu, Danu sporta Sveučilišta u Dubrovniku, Partyju za prvaše, Danu kreativnih i kulturnih industrija gdje smo prilikom nastupa nosile i Vučedolske haljine, te smo organizirali dva samostalna nastupa. Osim plesa organizirali smo radionicu ‘Mala škola šminkanja’, realizirali projekt kojem smo bili i nositelji ‘Upoznaj Zdravka’ koji promiče zdrav život i prehranu, te organizirali radionicu hip-hopa – napominju ove mlade i ambiciozne djevojke, koje se nadaju ostvariti sve svoje planove.

– Neke projekte i suradnje smo započeli i nadamo se da će oni u izvjesnom roku ugledati svjetlo dana, a do tada nećemo previše o njima – misteriozno će za kraj, a mi im želim puno sreće u daljnjem radu i uspješnu ‘Božićnu čaroliju’ u Gospinom polju!

MNJ

Pročitajte još

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist