Zanimljivosti

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Ususret Festi sv. Vlaha dubrovačka udruga DEŠA od ponedjeljka kreće sa slatkim i slanim radionicama.

U ponedjeljak, 30. siječnja će se od 17 do 19 sati održati radionica izrade bezglutenskih mini tortica na bazi recepta stonskih makarula by Antonia Medo.
Tradicijska verzija recepture za tortu ‘Stonski makaruli’, koja se pravila u vrijeme svetkovine Sv. Vlaha, a koja nije davala na raspolaganje ni maslac ni čokoladu već svinjsku mast i orašaste plodove koje su pronalazili na okolnim stablima oko njihovih kuća, ovaj put je uklopljena u recepturu s bezglutenskom tjesteninom i tijestom.

U utorak, 31. siječnja od 17 do 19 sati radionicu Parčeve mesne pite održava Mirna Sentić.
Na sam spomen Parca, miriše nam umak šporkih makarula. A što ako tradicionalni umak prevedemo na suvremeni način i smjestimo ga u male mesne pite? Ooo da, zvuči zanimljivo, praktično i ukusno. Servirane uz šarenu salatu i lagani dresing, osjećat ćemo se uzvišeno na ovaj veliki dan. Skuhajmo zajedno šug, dodajmo mu “parčevih” začina i kreirajmo zajedno prhke pite.

U srijedu, 1. veljače u isto vrijeme kao i prethodnih dana Nina Smokvina održava radionicu izrade kolačića svetog Vlaha.
Od brašna, masla, cukara, jaja i malo lemuna umjestiti tijesto, razvaljati, činiti kalupe i peći. Jednostavno, a ukusno.
Rezervacije su obvezne na telefona 020 / 420 145.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist