Zanimljivosti

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

desa radionica stonska torta

Ususret Festi sv. Vlaha dubrovačka udruga DEŠA od ponedjeljka kreće sa slatkim i slanim radionicama.

U ponedjeljak, 30. siječnja će se od 17 do 19 sati održati radionica izrade bezglutenskih mini tortica na bazi recepta stonskih makarula by Antonia Medo.
Tradicijska verzija recepture za tortu ‘Stonski makaruli’, koja se pravila u vrijeme svetkovine Sv. Vlaha, a koja nije davala na raspolaganje ni maslac ni čokoladu već svinjsku mast i orašaste plodove koje su pronalazili na okolnim stablima oko njihovih kuća, ovaj put je uklopljena u recepturu s bezglutenskom tjesteninom i tijestom.

U utorak, 31. siječnja od 17 do 19 sati radionicu Parčeve mesne pite održava Mirna Sentić.
Na sam spomen Parca, miriše nam umak šporkih makarula. A što ako tradicionalni umak prevedemo na suvremeni način i smjestimo ga u male mesne pite? Ooo da, zvuči zanimljivo, praktično i ukusno. Servirane uz šarenu salatu i lagani dresing, osjećat ćemo se uzvišeno na ovaj veliki dan. Skuhajmo zajedno šug, dodajmo mu “parčevih” začina i kreirajmo zajedno prhke pite.

U srijedu, 1. veljače u isto vrijeme kao i prethodnih dana Nina Smokvina održava radionicu izrade kolačića svetog Vlaha.
Od brašna, masla, cukara, jaja i malo lemuna umjestiti tijesto, razvaljati, činiti kalupe i peći. Jednostavno, a ukusno.
Rezervacije su obvezne na telefona 020 / 420 145.

Pročitajte još

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE NA MLJETU Pronađen lokalitet sličan Dioklecijanovoj palači u podmorju u Polačama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1979. Dubrovnik se, opet, jako zatresao

Dulist

UZ MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI Eko aktivnosti u Nacionalnom parku Mljet

Dulist