Aktualno

Uskršnji vikend je pred vratima, u Dubrovniku otvoreno 12 hotela

Uskršnji vikend je pred vratima, u Dubrovniku otvoreno 12 hotela

Uskršnji praznici su pred vratima, a u Dubrovniku otvoreno je 12 hotelskih objekata što nije neobično uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju. Riječ je o hotelima koji su dobrim dijelom svoja vrata ostavila otvorena tijekom čitave godine, dok su neki ipak odlučili prve goste primiti dolaskom sunčanijih dana, odnosno početkom travnja.

Kako nam izdvajaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika trenutno rade Palace, Excelsior, Hilton Imperial, Rixos, Royal Princess, Pucić Palace, Valamar President, Adria, Lapad, Lero, Uvala i Stari grad u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

– Za Uskrsne blagdane imamo popunjenost 25 posto kapaciteta te smo izašli sa super ponudom za naše goste kojima refundiramo cijenu autoceste do nas iz bilo kojeg kutka Lijepe naše za minimalni boravak 3 noći, odnosno u oba smjera za boravak 5 i više noći. Travanj i svibanj nažalost neće biti na razini prethodnih godina. Zbog strogih uvjeta za ulazak u Hrvatsku te nedostatak letova, hotelijeri sve nade u ovom periodu polažu najviše na domaće goste koji su ‘izvukli’ prošlu godinu. Dubrovnik će i ove godine najviše ispaštati zbog prometne izoliranosti svake vrste – poručio nam je Ivan Galov iz Lera.

Punim kapacitetom ne rade ni u Hotelu Lapad, objasnio nam je direktor Hrvoje Brbora.

– Razlog otvaranja je jer želimo podignuti sumornu atmosferu. Imamo nešto rezervacija za Uskrs, u pravilu radi se o hrvatskim gostima. Nije to veliki broj, ali bit će lijepo. Nakon toga booking je malo slabiji i čekamo odluku Engleza kad će moći putovati izvan zemlje kako bi turizam lagano krenuo, ali to je tek sredinom svibnja. Ne radimo punim kapacitetom. Očekujemo 50-ak gostiju što je trećina hotela – rekao nam je Brbora.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist