AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

NAKON 51 GODINU U Dubrovniku započinje izgradnja doma umirovljenika

Potpisan je ugovor za izvođe­nje radova i stručni nadzor za projekt ‘Rekonstrukcija (dogradnja i nado­gradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel’, čijom će rea­lizacijom Dubrovnik dobiti novo mjesto za smještaj 48 umirovljenika. Sukladno glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jed­nokrevetne sobe za osobe s invalidite­tom, odnosno osobe smanjene pokret­ljivosti, smještene u suterenu objekta. Dom će u konačnici imati nešto više od 1.300 metara četvornih bruto povr­šine. Od postojeće građevine zadržat će se 690 četvornih metara, dok će se dio garaže i krovište srušiti kako bi se nadogradilo oko 620 dodatnih četvor­nih metara. Ovom prenamjenom zgrade dobit će se koristan prostor podijeljen na suteren, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje, uz racionalizaciju troškova i optimalnu kvalitetu smještaja. ‘Ovim domom u Gružu riješili smo jedan ska­linić po pitanju uvođenja umirovljenič­kog standarda u našem gradu, ali smo i u završnoj fazi izrade glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole za novi dom umirovljenika, ispred Opće bolnice. Taj će biti kapaciteta 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika i vjerujem da bismo u ovoj godini mogli započeti s gradnjom dva nova doma umirovljenika u Dubrov­niku’ naglasio je dubrovački gradonačel­nik Franković te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Osiguravanje smještajnih kapaciteta za osobe sta­rije životne dobi i raznim potporama Grad Dubrov­nik nastoji podići standard skrbi dubrovačkih umirovljenika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

NASTAVLJA SE PODIZANJE ŠKOLSKOG STANDARDA Uskoro radovi na osnovnoj školi u povijesnoj jezgri

Nakon izrade projektne doku­mentacije i pribavljenih svih potrebnih dozvola, Grad Dubrovnik raspisao je javnu nabavu za izvođe­nje radova rekonstrukcije i adapta­cije zgrade Osnovne škole Marina Getaldića u povijesnog jezgri i to na adresi Ilije Sarake 7 – prostor buduće škole i adresi Nikole Gučetića 1 – pro­stor sadašnje škole Centar. U neka­dašnjoj palači, koja je zapadnom stra­nom omeđena Ulicom Ilije Sarake, a s istočne Ulicom Pobijana smjestit će se tri razreda (od I do III) s po dva odje­ljenja te potrebni i adekvatni prostori za učenike (odmor, blagovaonica), prostori za nastavno osoblje i servisni prostori školskog objekta. U zgradu OŠ Centar, koja je također predmet ovog projekta, smjestit će se pet razreda (od IV do VIII) s ukupno osam odjeljenja. Projektom se previđa preuređenje i obnova postojeće građevine, koji će se odvijati u skladu s konzervatorskim smjernicama, na način da će se unu­trašnjost prilagoditi potrebama škole te povećati energetska učinkovitost. U školi Centar obavit će se manje pre­inake kako bi se prostor prilagodio za učenike viših razreda, a dogovor dona­tora Caboga Stiftung i Grada Dubrov­nika je da se u oba projekta nastavna i školska oprema podigne na najveću moguću razinu.

Obnova i rekonstrukcije osnov­nih škola na području Dubrov­nika kapitalni su projekti ove gradske uprave s ciljem podi­zanja obrazovnih standarda.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SPORTSKE INVESTICIJE Moto klub Libertas Riders dobiva svoje prostorije

Gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Moto kluba Libertas Riders Dario Dragičević potpisali su ugovor o zakupu prostora udruge u sklopu zgrade bivše ‘Stanice za tehnički prijem vozila’. Naime, u Gospinom polju već je u tijeku adaptacija postojeće građevine u sportsku dvoranu za borilačke sportove, a dio prostora u prizemlju površine 96 kvadratnih metara uredit će se za moto klub. Završetak rekonstrukcije objekta predviđen je za 1. svibnja kada će udruga preuzeti prostor. Vrijedi napomenuti kako udruga okuplja veliki broj članova koji svake godine sudjeluju ili organiziraju brojna humanitarna događanja te do sada nisu imali prostor za djelovanje.

Adaptacija sportske dvorane za borilačke sportove, gdje će se urediti i prostorije za rad Moto kluba, jedna je u nizu investicija Grada Dubrovnika u sport­sku infrastrukturu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 31. ožujka 2021.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist