Aktualno

PRIMORCI PODIJELJENI Mještani Dola: Kad ćemo dobit’ vodu? Knežić: Čekamo potvrdu EU, radovi kreću na jesen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Već preko 30 godina govorimo o vodoopskrbi Dola. Mi vodu nemamo, a Majkovi su je dobili i spuštat’ će je otamo na Ratac vikendašima. To je izgleda prioritet Dubrovačkog primorja, a mi se koristimo gustijernama i kupujemo vodu od vatrogasaca – istaknuo je za DuList predsjednik Zaklade Mihanović Pero Brbora koji je u javnosti ponovno aktualizirao problem s vodoopskrbom u ovom primorskom naselju.

— Vodu Dolima obećavaju otkad sam bio dijete. Zaklada Mihanović je u suradnji s Hrvatskim vodama radila dvije vodoistražne bušotine na području Dola 2006./2007. i u njima smo pronašli dovoljne količine vode za opskrbu našeg sela i trebalo je samo, pošto je povećan salinitet, ugraditi pročištač. Bila je čak izdana i lokacijska dozvola, provedeno geodetsko snimanje, napravljen projekt, sve je plaćeno oko 1,2 milijuna kuna i sve se na kraju okrenulo naopačke. Prva faza podrazumijevala je vodoopskrbu Dola prema Smokvini i Banićima, a sada su po novome okrenuli da će vodu dovesti iz Slanoga, odnosno iz Banića prema Dolima. Mi smo sad zadnja, treća faza. Općepoznato je da njihova voda nije kvalitetna, da ima povećanu količinu klorida. Međutim, situacija oko dozvola kretala se u pravcu da se nastojalo ovaj projekt nerealizirati. Svaki put pred izbore dobivamo obavijest za izvlaštenje i procjenu vrijednosti zemljišta pa smo je i ove godine dobili, a to je već jednom bilo obavljeno prije tri, četiri godine – naglasio je Brbora.

Cjelovit tekst pročitajte u novom tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

Lučka kapetanija Dubrovnik zbog 17 prekršaja na moru naplatila 48 tisuća kuna kazni

Dulist

PROMETNI ČEP NA SKRETANJU ZA BOSANKU Vratili se turisti, vratile se i gužve

Dulist

Vakula otkriva što nas čeka u ostatku ljeta, ali i tijekom jeseni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija