Županija

USKRS U PRIMORJU Otvorena manifestacija kojom se približavaju sve ljepote Gornjih sela

USKRS U PRIMORJU Otvorena manifestacija kojom se približavaju sve ljepote Gornjih sela

Na Gromači je u subotu otvorena manifestacija ‘Uskrs u Primorju’ koja promovira kulturne vrijednosti primorskog kraja.

-Grad Dubrovnik i TZ Grada Dubrovnika organizacijom ove manifestacije približavaju sve ljepote Gornjih sela turistima i domaćima – rekla je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić posebno naglasivši očuvanje tradicije kroz sinergiju s turizmom.

-Dubrovačko-neretvanska županija ima potencijal za razvoj ruralnog turizma, a to pokazuju i Gornja sela koja prate trendove i ukorak s Konavlima, Pelješcom i drugim ruralnim središtima grade svoju ruralnu priču, a ova manifestacija je izvrsna dodana vrijednost njihovim nastojanjima – istaknuo je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Mujo. Svečanost je pratila i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

Trag starih običaja i gastronomija privukli su zainteresirane u Gornja sela, a tradicionalni običaji, folklor i aktivni boravak u prirodi su razlozi zbog kojih sve više turista, ali i domaćih, posjećuju Gornja sela, kako prenose iz županije. U vikendima koji su pred nama lokalni OPG-ovci otvorili su svoja vrata posjetiteljima i akcijom ‘Objedujte u nas’ dodatno obogatili program manifestacije. Na otvaranju na lokvi na Gromači nastupili su članovi Folklornog ansambla Linđo – Linđovo blago i klapa Subrenum.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist