Županija

Poljaci uživali u malostonskim kamenicama i pelješkim vinima

Dvodnevni Turistički sajam i Međunarodna konferencija baštine industrijskog turizma održalu su se u gradu Zabrze u Poljskoj, od 7. do 9. travnja. Ove godine zemlja partner je bila Hrvatska, ispred koje su se kroz gastro i kulturnu ponudu predstavili Općina Ston i Grad Labin, izabrani od organizatora upravo radi svojih specifičnih mogućnosti razvoja industrijskog turizma, stoji u ptipćenju iz Županijske komore Dubrovnik.

Načelnik Općine Ston, Vedran Antunica i gradonačelnik Labina, Valter Glavičić su u Gradskom kazalištu Zabrza potpisali svečane ugovore o suradnji s Malgorzatom Manka-Szulik, gradonačelnicom Zabrzea, grada koji ima preko 170.000 stanovnika i nalazi se na jugozapadu Poljske. Na potpisivanju je bio i Andrey Zylak, počasni konzul u Republici Hrvatskoj, osvjedočeni dugogodišnji prijatelj Hrvatske.

Nakon potpisivanja svečanog ugovora 250 uglednika je imalo priliku uživati u gastro specijalitetima našega kraja malostonskim kamenicama i ostalim lokalnim delicijama koje je osigurao Sveto Pejić, vlasnik Solane Ston i Ville Korune. Uz to servirana su vrhunska vina PZ Dingača, PZ Putnikovića, Vinarije Marlais i Vina Matuško, uz glazbenu pratnju dueta s Pelješca.

-Industrijski turizam posljednjih godina postaje tržišna niša koja privlači sve više turista te na vrlo originalan način preobražava industrijske kapacitete u novi turistički proizvod, što su prepoznali i financijski poduprli Dubrovačko-neretvanska županija, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica Općine Ston, Općina Ston uz pokroviteljstvo i organizaciju HGK – Županijske komore Dubrovnik. Uz Solanu Ston na sajmu su prezentirani brojni turistički festivali i sadržaji, poput Festivala soli i Crvenog muzeja u Dubrovniku – navodi se u priopćenju.

Pročitajte još

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

SILVIO NARDELLI Prijepor oko trase brze ceste treba riješiti čim prije i započeti s projektiranjem

Andrea Falkoni Račić

Agro etno park Žabac dobitnik ‘Zlatne naranče’!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija