Županija

Uskoro Staza vina i okusa

Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je provedbu 3 milijuna kuna vrijednog  projekta Seenet – "Valorizacija lokalnih resursa u cilju razvoja ruralnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine“.

 Kroz projekt su izrađena tri dokumenta kao podloga za stvaranje buduće Staze vina i okusa Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Staza vina i okusa Dubrovačko-neretvanske županije temelji se na primjerima najaktivnijih talijanskih Staza u pokrajinama Arrezo (Toskana) i Trentino (Južni Tirol). Uloga talijanskih Staza kao partnera u projektu je vezana za proces senzibilizacije, podrške, pomoći i praćenja.
 
Sva financijska sredstva za provedbu projekta Seenet osiguran je donacijom Ministarstva vanjskih poslova Italije, temeljem sporazuma Dubrovačko-neretvanske županije i Regije Toskana.
 
Na prezentaciji su sudjelovali zamjenik župana Frano Skokandić, predstavnici udruge Oxfam Italia, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilišta u Dubrovniku te županijskih udruga vinara, maslinara i pčelara.

Pročitajte još

Županija osigurala 1,8 milijuna kuna za stanarine, specijalizacije i edukacije zdravstvenih radnika

Dulist

Učenici OŠ Orebić posjetili Županiju, na dar dobili knjige

Dulist

Čelnici vukovarske bolnice i Doma zdravlja na prijemu kod župana Dobroslavića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija