Županija

Uskoro Staza vina i okusa

Uskoro Staza vina i okusa

Regionalna razvojna agencija DUNEA predstavila je provedbu 3 milijuna kuna vrijednog  projekta Seenet – "Valorizacija lokalnih resursa u cilju razvoja ruralnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine“.

 Kroz projekt su izrađena tri dokumenta kao podloga za stvaranje buduće Staze vina i okusa Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Staza vina i okusa Dubrovačko-neretvanske županije temelji se na primjerima najaktivnijih talijanskih Staza u pokrajinama Arrezo (Toskana) i Trentino (Južni Tirol). Uloga talijanskih Staza kao partnera u projektu je vezana za proces senzibilizacije, podrške, pomoći i praćenja.
 
Sva financijska sredstva za provedbu projekta Seenet osiguran je donacijom Ministarstva vanjskih poslova Italije, temeljem sporazuma Dubrovačko-neretvanske županije i Regije Toskana.
 
Na prezentaciji su sudjelovali zamjenik župana Frano Skokandić, predstavnici udruge Oxfam Italia, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Sveučilišta u Dubrovniku te županijskih udruga vinara, maslinara i pčelara.

Pročitajte još

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist