DuList IN

USKORO OMILJENI ‘DUBROVNIK FLOWER MARKET’ Hoja-haj, hoja-haj zimi sad je kraj!

Sajam cvijeca Lapad 35

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika u Dubrovniku će se od 31. ožujka do 2. travnja održati manifestacija ‘Dubrovnik Flower Market’, koja nudi prigodni trodnevni program posvećen svijetu cvijeća i vrtlarstva.

U sklopu ove manifestacije održat će se već tradicionalni sajam i prodaja cvijeća od 31. ožujka do 1. travnja, u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., Agrovrt Metković, OPG Bagić, OPG Mesić, OPG Meštrić, OPG Valent i OPG Varvir. Šetnjom kroz sajam cvijeća možete dobiti savjete i ideje o uređenju vlastitog biljnog kutka, vrta i okućnice. U petak, 31. ožujka s početkom u 10 sati, u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održati će se radionica za djecu i umjetnička instalacija „ Flora dubrovačkog kamena” pod vodstvom muzejske pedagoginje Dubravke Tulio.

Drugog dana manifestacije, u subotu 1. travnja, u Parku Luja Šoletića od 10 do 12 sati organizirana je “Ambulanta za biljke” gdje će se svi posjetitelji moći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa stručnim djelatnicima iz Vrtlar d.o.o Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr. – bilinogojstva, zaštita bilja, Tajanom Vulević, inžinjerkom poljoprivede – rasadničarstvo te Danijelom Kristić, inžinjerkom poljoprivrede – ratarstvo. Isti dan, u 18 sati u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, organizirana je radionica „Cvjetni Uskrs” pod vodstvom Kristine Skvrce, , dugogodišnje cvjećarke i dipl. aranžerke interijera, koja će sve prisutne naučiti raditi gnijezda od pruća te kako koristiti lukovice kao uskrsnu dekoraciju na stolu. Radionica je samo za odrasle te je potrebno prijaviti se putem e-maila na kristina.skvrce@gmail.com .

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 2.travnja, organizirana je besplatna vođena tura kroz botanički vrt na otoku Lokrumu, uz stručno vodstvo Martine Sentić. Polazak brodom iz gradske luke je u 10 sati, a potrebno se prijaviti i rezervirati svoje mjesto na broj +385 99 611 2343. U slučaju lošeg vremena tura se neće održati.

Od 29. ožujka Stradun će uljepšati Cvjetni foto kutak kojeg će aranžirati i postaviti Vrtlar d.o.o.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist