Grad

URUČENI UGOVORI Milijun kuna za 42 tradicijska obrta

URUČENI UGOVORI Milijun kuna za 42 tradicijska obrta

Gradonačelnik Mato Franković uručio je ovog utorka 42 ugovora o subvencioniranju tradicijskih dubrovačkih obrta, potpisanih s Gradom Dubrovnikom. Mjesečni neto iznos subvencije je dvije tisuće kuna i dodjeljuju se temeljem Natječaja kojeg je proveo Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika. Ukupno se prijavilo 48 obrtnika, od čega ih je 42 u potpunosti ispunili sve uvjete te je za ovu namjenu u proračunu osigurano 1.008.000,00 kn.

– Ove godine povećali smo broj tradicijskih obrta koje sufinanciramo, prošle godine ih je bilo 30, a ove godine čak 42. Ugodno ste nas iznenadili s vašim prijavama. Malo ste dulje čekali na ugovore, jer je prijava bilo više od očekivanog broja i bilo je potrebno napraviti rebalans kako bi se osigurala sredstva za sve one koji su udovoljavali uvjetima natječaja – rekao je gradonačelnik Franković u svom obraćanju.

Subvencije su odobrene tradicijskim deficitarnim obiteljskim obrtima, odnosno proizvodnim i uslužnim obrtima, a među njima su između ostalih i zlatari, postolari, frizeri, kao i obrti za izradu narodnih nošnji, obrt za izradu klobuka, veziva i pletiva i četiri obrta za obradu kamena.

Gradonačelnik Franković osvrnuo se i na važnost obrtništva, zahvalivši se korisnicima subvencije na širenju ponude Grada.

– Obrtništvo je iznimno važno i kao takvog ga je potrebno financijski podržati od strane Grada Dubrovnika. Zapošljavate sebe i svoje radnike, a tradicijski obrti su nešto na čemu se temelji vrijednost jedne lokalne samouprave – zaključio je gradonačelnik Franković.

Gradska uprava subvencioniranjem podupire rad dubrovačkih tradicijskih obrta već 20 godina, a u tom razdoblju, uključujući i 2019., dodijeljeno je ukupno 9.503.000,00 kuna za 103 obrtnika.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist