Grad

Uređuje se sportsko i dječje igralište u Sustjepanu

Uređuje se sportsko i dječje igralište u Sustjepanu

Započela je obnova sportskog terena i dječjeg igrališta u Sustjepanu. Obnova se odvija u sklopu aktivnosti investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta koje putem ugovornog izvođača, tvrtke Tehnogradnja d.o.o., provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Radovi obnove igrališta uključuju skidanje starog žičanog pletiva na ogradnoj konstrukciji, popravke i bojanje ograde, postavljanje novog žičanog pletiva i ojačanje mreže iza golova, betonsko ojačanje temeljnog zida ograde na sjeveroistočnom dijelu te bojanje zidova i tribina. Popravit će se i obojati sva sportska oprema (koševi i golovi) uz postavljanje novih mrežica, a na tribinama će se izraditi zaštitna ograda visine jednog metra.

Mještani Sustjepana također dobrovoljno sudjeluju u radovima i to košnjom zaraslog bilja i korova na sportskom terenu, a nakon završetka gore navedenih radova preko Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima asfaltirat će se čitavi teren. Radovi obnove dječjeg igrališta uključuju popravak i učvršćivanje sprava, zamjenu letvica na ogradi igrališta, izradu betonskih temelja i postavljanje anti stres gumene podloge kod tobogana.

Investicija na sportskom terenu ukupno je vrijedna 130.218,38 kuna, a na dječjem igralištu 4.770,63 kuna, sve s PDV-om. Nakon završetka radova u Sustjepanu započet će radovi obnove sportskog terena Zaton – Soline, a u tijeku je završetak radova i na dječjem igralištu Lopud. Nedavno su obavljeni manji popravci opreme na sportskim terenima OŠ Lapad te na dva igrališta u Novoj Mokošici, u Ulici Marina Kneževića i u Našem domu.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist