Zanimljivosti

Uređuje se špilja Šipun

Cavtatska špilja Šipun će se urediti s ciljem turističke valorizacije zaštićenih prirodnih područja i to kroz projekt  "Priroda za budućnost”, financiranom iz EU programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora.

 
Regionalna razvojna agencija DUNEA, kao vodeći partner na  projektu, prijavila je projekt u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko – neretvanske županije te su upravo započeli radovi vrijedni 350 tisuća kuna.
 
Inače, špilja Šipun, koja se nalazi na sjeveroistočnom dijelu poluotoka Rat u Cavtatu, zaštićena je kao geomorfološki spomenik prirode od 1963. godine. Biospeleološkim istraživanjima, koja traju još od kraja 19. stoljeća i nastavljaju se i danas, ustanovljeno je da je špilja važan tipski lokalitet špiljske faune. U njoj je opisano više od 60 organizama što je najveći broj opisanih vrsta u nekoj špilji.
 
 
 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija