Zanimljivosti

Gundulićev ljetnikovac dobio 3D model

Renesansni vrt ljetnikovca Gundulić u Gružu dobio je svoj 3D model na Google earthu. Autor je naš sugrađanin Stjepan Ujdur koji je model radio uz stručne savjete dr. Bruna Šišića.

 
Na službenim stranicama Google eartha na Warehouse 3D Gallery postavljen je 3D model pod nazivom 'Part 1. Renesansni vrt vile Gundulić, Dubrovnik,Hrvatska', a njega, kao i ostale Ujdurove 3D modele, među kojima su Knežev dvor, palača od Sigurate…, možete pogledati  na sljedećem linku:
 
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=c5322330f4a4f4416ff7a0ae2e140e72
 
– Ovo je prvi dio kompleksa 'Renesansnog vrta Gundulić' na kojemu su obuhvaćene građevine u prednjem dijelu i zapadni zid. U pripremi je drugi dio na kojemu će biti zidovi sa sjeverne, istočne i južne strane te vidikovac na istočnom zidu. Dalje će se vršiti rekonstrukcija izvornog sadržaja renesansnog vrta za floru. Sada nije moguće reći u koliko će dijelova biti postavljena, jer je uvjetovano poštivanjem standarda kod izrada 3D komponenti za floru. Kako vidite, vrt će biti postavljen u više modela koji će se na Google earthu na geo poziciji u Gružu spojiti u jednu cjelinu i tako će biti napravljen kompletan vrt – navodi autor ovog zanimljivog 3D modela.
 
Postavljanjem modela na stranicu Warehouse 3D Gallery pokrenut je postupak za pregled, reviziju, modela na Google earthovoj komisiji koja će ga, nakon pozitivnog mišljenja i ocjene, staviti na Google earth i tada će biti dostupan široj javnosti.
 
Svakako je riječ o zanimljivom doprinosu Stjepana Ujdura koji će biti dodtupan milijunima korisnika Google eratha.
 

Pročitajte još

Čak 60 natjecatelja na Prvenstvu upravljanih jedrilica Dragon Force 65!

Dulist

ĐURO LUBURA ‘Kad mobitel dođe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke’

Dulist

Pričaonica i radionica ‘Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija