Županija

Uređena ‘Prva prostorija’ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću

Uređena 'Prva prostorija' Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću

U sklopu projekta ˝Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve˝, kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a partner Grad Metković, uređen je izložbeni prostor u stalnom postavu muzeološke koncepcije za ˝Prvu prostoriju˝ Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću.

Dubrovačko-neretvanska županija nositelj je i korisnik bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve“.

Projektni partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode – Dubrovačko-neretvanske županije, Grad Metković i Grad Ploče, a za koordinaciju partnera i prijavu zadužena je Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA. Kao suradnici na projektu sudjeluju i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica grada Ploče, Turistička zajednica Grada Metkovića i Hrvatsko planinarsko društvo Grabovica.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., a financiran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.356.064,90 kn.

Završene radove u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana obišla je u utorak zamjenica župana Žaklina Marević koja je ovom prilikom istaknula kako će ova investicija zasigurno povećati broj posjetitelja, a podjestila je i koji su infrastrukturni zahvati napravljeni u skopu projekta:

”Osim ovih radova u muzeju, tu je uređenje posjetiteljskog centra Vrata Neretve i planinarskog doma – rekonstrukcija škole u Baćini, uređenje edu-eko kompleksa i izgradnja vjetro-orgulja na brdu Trovro u Rogotinu, postavljanje i uređenje promatračnice za bioraznolikost s edukativnim sadržajem na Baćanskim jezerima, uređenje poučno-tematskih staza na Baćanskim jezerima namijenjenih pješacima – postavljanje informativnih ploča edukativnog karaktera, revitalizacija i uređenje poučnih staza i šetnica namijenjenih pješacima na području značajnog krajobraza Predolac-Šibenica, uređenje edu-eko vrta u sklopu osnovne škole fra. Ante Gnječa u Staševici, uređenje eko dječjeg igrališta edukativnog sadržaja na temu zaštićenih dijelova prirode u Otrić Seocima kao i nabava i postavljanje opreme i sustava tehničke zaštite na području Predolac-Šibenica i brdu Babina Gomila. Sve to će pomoći turističkom razvoju kako za Grad Metković, ali i turstičke prepoznatljivosti za cjelokupnu dolinu Neretve”, rekla je zamjenica Marević.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan zahvalio se Dubrovačko-neretvanskoj županiji na prepoznavanju potencijala koji ovaj projekt ima kako za Grad Metković tako i za cijelu neretvansku dolinu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist