Grad

Upućen prijedlog Vladi RH za mjere koje bi omogućile lakši dolazak turista u Dubrovnik

Upućen prijedlog Vladi RH za mjere koje bi omogućile lakši dolazak turista u Dubrovnik

Grad Dubrovnik, odnosno gradonačelnik Mato Franković uputio je prijedlog predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću za uspostavu uvjeta za dolazak turista u Hrvatsku. Cjeloviti tekst prijedloga donosimo u nastavku.

‘Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Ovim putem Vam se obraćam povodom nadolazeće turističke sezone 2021. Naime, svi smo svjesni kako će turistička 2021. biti puna izazova te kako će virus COVID 19 na žalost obilježiti i ovu sezonu.

Međutim, kako bi se unatoč svemu navedenom sezona ipak, koliko je to moguće, nesmetano odvila predlažem da se uvedu jasna pravila dolaska u Republiku Hrvatsku za sve zemlje, bez obzira radilo se o zemljama članicama Europske unije ili trećim zemljama. Ono što je iznimno važno za svakog gosta i odabir Hrvatske kao destinacije za odmor su unaprijed poznata pravila putovanja, ali i sigurnosni protokoli u destinaciji. Programom ‘Safe stay in Croatia’ šaljemo jasnu poruku upravo o sigurnosti u destinaciji. No, ono što je jako bitno jest postaviti jasna pravila o uvjetima dolaska u destinaciju.

Stoga predlažem da uvjete za dolazak u destinaciju podijelimo na zelene, narančaste i crvene zemlje (ovisno o aktualnom zdravstvenom stanju u zemljama), a sukladno navedenom i uvođenje potrebnih standarda koje putnik mora ispuniti prije dolaska u Republiku Hrvatsku’, piše Franković.

Upućen prijedlog Vladi RH za mjere koje bi omogućile lakši dolazak turista u Dubrovnik

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist