Grad

Upućen prijedlog Vladi RH za mjere koje bi omogućile lakši dolazak turista u Dubrovnik

Grad Dubrovnik, odnosno gradonačelnik Mato Franković uputio je prijedlog predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću za uspostavu uvjeta za dolazak turista u Hrvatsku. Cjeloviti tekst prijedloga donosimo u nastavku.

‘Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Ovim putem Vam se obraćam povodom nadolazeće turističke sezone 2021. Naime, svi smo svjesni kako će turistička 2021. biti puna izazova te kako će virus COVID 19 na žalost obilježiti i ovu sezonu.

Međutim, kako bi se unatoč svemu navedenom sezona ipak, koliko je to moguće, nesmetano odvila predlažem da se uvedu jasna pravila dolaska u Republiku Hrvatsku za sve zemlje, bez obzira radilo se o zemljama članicama Europske unije ili trećim zemljama. Ono što je iznimno važno za svakog gosta i odabir Hrvatske kao destinacije za odmor su unaprijed poznata pravila putovanja, ali i sigurnosni protokoli u destinaciji. Programom ‘Safe stay in Croatia’ šaljemo jasnu poruku upravo o sigurnosti u destinaciji. No, ono što je jako bitno jest postaviti jasna pravila o uvjetima dolaska u destinaciju.

Stoga predlažem da uvjete za dolazak u destinaciju podijelimo na zelene, narančaste i crvene zemlje (ovisno o aktualnom zdravstvenom stanju u zemljama), a sukladno navedenom i uvođenje potrebnih standarda koje putnik mora ispuniti prije dolaska u Republiku Hrvatsku’, piše Franković.

Pročitajte još

‘MA VI STE NESTVARNI!’ Ekipa iz Verande presretna, skupilo se gotovo 70 tisuća kuna

Dulist

GRADONAČELNIK PREDSTAVIO PRORAČUN Suludo je trošiti vlastite novce kad imamo EU fondove. Oni će promijeniti ovaj grad

Dulist

Ivana Brnin nova je pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija