Aktualno

UPRAVITELJ AGROKORA ODLUČIO Prodaje se tvrtka Karisma, vlasnik hotela na Kalamoti i Platu

UPRAVITELJ AGROKORA ODLUČIO Prodaje se tvrtka Karisma, vlasnik hotela na Kalamoti i Platu

Izvanredna uprava Agrokora koju vodi vladin povjerenik Ante Ramljak upravo predstavlja svoj plan kako ‘vratiti u život’ koncern Ivice Todorića.

Taj plan ima mnoga ograničenja, poput toga da će se nakon nagodbe s onima kojim Agrokor duguje oko 56 milijardi kuna promijeniti i vlasnici svake pojedine tvrtke. Ono što će ići u brzinsku prodaju su tvrtke koje nisu osnovni posao Agrokora, dakle nisu niti maloprodajni lanci, niti prehrambeni i poljoprivredni proizvođači, kako prenosi 24 sata.

Tu je ukupno 80 tvrtki od kojih su 16 potpuno neaktivni. Tako će na prodaju ići Adriatica.net, velika turistička agencija koja je brzo izrasla i Agrokor ju je preuzeo. Zatim Karisma Hotels Adriatic, hoteli u koje je Todorić ušao sa meksičkim megalancom Karismom.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske proglasila je hotel Plat strateškim projektom dok je KHA krajem veljače ove godine poruila kako će taj projekt biti najveća investicija koja nije trebala biti dovedena pod upitnikom te kako će se sve odvijati po planu.

Dodajmo kako se i za tvrtkom Projektgradnja, građevinskom tvrtkom koju je Agrokor preuzeo, vuku repovi. Zagrebplakat koji je u suvlasništvo s Gradom Zagrebom i ima najveća je tvrtka za vanjsko oglašavanje u Zagrebu. U prodaju ide i Solana Pag, ali i poliklinika Aviva s kojom se Todorić okušao u zdravstvenom poslovanju. To su samo najvažnije tvrtke. Njihova vrijednost još nije poznata, ali je činjenica da su unatoč 1,5 milijardi kuna prihoda, poslovali s gubicima. Te tvrtke imaju čak 201 nekretnine uključujući 21.609 četvornih metara poslovnog prostora, preko 30.000 kvadrata industrijskih nekretnina, 160 hektara zemljišta.

 

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist