Aktualno

UPOZORENJE! Sutra nas čeka olujno jugo i obilna kiša, moguće i poplave

UPOZORENJE! Sutra nas čeka olujno jugo i obilna kiša, moguće i poplave

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 6. prosinca 2020. crveno upozorenje za područje Istre, Kvarnera i Dalmacije te narančasto upozorenje za područje gospićke, kninske i dubrovačke regije.
Na području gospićke i kninske regije se očekuje obilna kiša te su moguće urbane i bujične poplave uz količinu oborine 65-90 mm. Također, na području kninske regije očekuje se olujno jugo, srednja brzina vjetra 65-80 km/h.

Na području riječke i splitske regije očekuje se olujno jugo poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni vjetar, zatim u slabljenju, srednja brzine vjetra 75-90 km/h. Očekuje se i obilna kiša te su moguće urbane i bujične poplave s količinom oborine 55-90 m.

Na području dubrovačke regije očekuje se olujno jugo, srednje brzine vjetra 65-90 km/h te obilna kiša i moguće urbane i bujične poplave uz količinu oborine > 80 mm.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Na području zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića očekuje se vrlo jako do olujno, ponegdje i jako olujno jugo, navečer će postupno slabjeti i okretati na umjeren do jak jugozapadni vjetar. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Na području Dalmacije očekuje se vrlo jako do olujno, ponegdje i jako olujno jugo, navečer će postupno slabjeti na jako s najjačim udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Ravnateljstvo civilne zaštite 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist