Aktualno

UPOZORENJE! Sutra nas čeka olujno jugo i obilna kiša, moguće i poplave

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 6. prosinca 2020. crveno upozorenje za područje Istre, Kvarnera i Dalmacije te narančasto upozorenje za područje gospićke, kninske i dubrovačke regije.
Na području gospićke i kninske regije se očekuje obilna kiša te su moguće urbane i bujične poplave uz količinu oborine 65-90 mm. Također, na području kninske regije očekuje se olujno jugo, srednja brzina vjetra 65-80 km/h.

Na području riječke i splitske regije očekuje se olujno jugo poslijepodne u okretanju na zapadni i sjeverozapadni vjetar, zatim u slabljenju, srednja brzine vjetra 75-90 km/h. Očekuje se i obilna kiša te su moguće urbane i bujične poplave s količinom oborine 55-90 m.

Na području dubrovačke regije očekuje se olujno jugo, srednje brzine vjetra 65-90 km/h te obilna kiša i moguće urbane i bujične poplave uz količinu oborine > 80 mm.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Na području zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića očekuje se vrlo jako do olujno, ponegdje i jako olujno jugo, navečer će postupno slabjeti i okretati na umjeren do jak jugozapadni vjetar. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Na području Dalmacije očekuje se vrlo jako do olujno, ponegdje i jako olujno jugo, navečer će postupno slabjeti na jako s najjačim udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Ravnateljstvo civilne zaštite 

Pročitajte još

NIKOLA I IVAN SRŠEN LOPUĐANINU SPASILI ŽIVOT ‘Reanimirali smo ga sat vremena, mislio sam da je gotovo, a onda je srce počelo kucati…’

Dulist

IVAN KOMUŠANAC Vaša županija izvrsno prati trendove u obnovljivim izvorima energije, a prava priča se tek ima pokrenuti

Mia Njavro Banić

NEMA OZLIJEĐENIH Vatrogasci pilaju granu koja je pala na balkon hotelskih soba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija