Zanimljivosti

Upozorenje Googlea: Hitno ažurirajte Chrome

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična, donosi N1.
Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama i potaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće. Google u priopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, od kojih su osam kategorizirane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.
Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakiranje Chromea u posljednjih nekoliko godina.
Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.
Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko tjedana da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Pročitajte još

Što bi jedan astrolog rekao o životu Vlaha Bukovca?

Dulist

Petnaest godina UNIDU radija! Bit će domaćini međunarodnog seminara HearMe

Dulist

[VIDEO] STEM projekti ‘Klasičara’ su sjajni! Predstavljena kuća, pa i cijeli grad budućnosti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija