Zanimljivosti

Upozorenje Googlea: Hitno ažurirajte Chrome

Upozorenje Googlea: Hitno ažurirajte Chrome

Google je svojim korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična, donosi N1.
Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama i potaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće. Google u priopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, od kojih su osam kategorizirane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.
Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakiranje Chromea u posljednjih nekoliko godina.
Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.
Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko tjedana da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist