Zanimljivosti

Pomorci, ne propustite Cruise seminar početkom listopada u Splitu!

Pomorci, ne propustite Cruise seminar početkom listopada u Splitu!

Nakon vrlo uspješno održanog Seminara za pomorce koji rade na bodovima za kružna putovanja „Cruise Seminar“ prošle godine u Dubrovniku, ovoga puta Cruise Seminar dolazi u Split, i to od 3. do 7. listopada.

Riječ je o jedinstvenom seminaru  u organizaciji Norveškog sindikata pomoraca (NSU) i Međunarodne federacije transportnih radnika (ITF) tijekom kojega se pomorci imaju priliku upoznati s najaktualnijim pitanjima i problemima te industrije. Seminar se održava već trinaest godina, a ovo je drugi put da će se održati u Hrvatskoj.

– Program traje 4 dana, a seminar je prilično interaktivan. Govori se o temama kao što su: harassment & bullying, financijsko planiranje pomoraca, kolektivni ugovori i ugovori o radu, svijest o zdravlju i prevenciji HIV-a, ITF, ILO, IMO, MLC 2006 (traženje pomoći, način pritužbi, savjeti i još mnogo toga) – rekao je voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku i ITF koordinator, Romano Perić koji već četiri godine aktivno sudjeluje u organiziranju ovakvih seminara diljem svijeta te ga posebno veseli što je prošlogodišnji seminar koji je po prvi put održan u Hrvatskoj bio vrlo uspješan.

– Nadao sam se da će pomorci iz Hrvatske i susjednih zemalja prepoznati ovaj projekt i veseli me što su ga prepoznali jer je upravo o tome ovisilo hoće li Cruise seminar opet doći u Hrvatsku. Moram priznati da su organizacija seminara, sudionici i sam rad nadmašili moja očekivanja. Veselim se susretu s pomorcima u Splitu i vjerujem da će se dobra tradicija nastaviti – rekao je Perić, i dodao da na seminaru mogu sudjelovati svi pomorci bez obzira na poziciju na brodu koji se registriraju na ovoj poveznici ili pošalju e-mail na adresu: seminars@nsu.org.

Važno je naglasiti da prednost ostvaruju pomorci koji plove na kompanijama koje su pokrivene jednim od ITF kolektivnih ugovora tipa: Royal Carribien group , NCL group , MSC, COSTA, Carnival UK group itd., a idealno bi bilo imati što više različitih zanimanja pomoraca iz zemalja regije. Broj mjesta na seminaru je ograničen na cca 50 mjesta – zato požurite i ispunite prijavnicu.

Seminar je u potpunosti besplatan! Sindikati koji sudjeluju u projektu NSU,FIT- CISL, SUC,VER.DI i ITF pokrivaju sve troškove, koji uključuju noćenja i obroke u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu (https://www.radissonhotels.com/hr-hr/hoteli/radisson-blu-resort-split-spa) pa čak i određeni paušalni dio putnih troškova.

– Ideja je da ne razdvajamo pomorce od obitelji tijekom njihovog zasluženog kratkog odmora od broda, tako da su sudionici pozvani dovesti svoje obitelji, zaključio Perić.

Pomorci, ne propustite Cruise seminar početkom listopada u Splitu!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist