Zanimljivosti

Pomorci, ne propustite Cruise seminar početkom listopada u Splitu!

Nakon vrlo uspješno održanog Seminara za pomorce koji rade na bodovima za kružna putovanja „Cruise Seminar“ prošle godine u Dubrovniku, ovoga puta Cruise Seminar dolazi u Split, i to od 3. do 7. listopada.

Riječ je o jedinstvenom seminaru  u organizaciji Norveškog sindikata pomoraca (NSU) i Međunarodne federacije transportnih radnika (ITF) tijekom kojega se pomorci imaju priliku upoznati s najaktualnijim pitanjima i problemima te industrije. Seminar se održava već trinaest godina, a ovo je drugi put da će se održati u Hrvatskoj.

– Program traje 4 dana, a seminar je prilično interaktivan. Govori se o temama kao što su: harassment & bullying, financijsko planiranje pomoraca, kolektivni ugovori i ugovori o radu, svijest o zdravlju i prevenciji HIV-a, ITF, ILO, IMO, MLC 2006 (traženje pomoći, način pritužbi, savjeti i još mnogo toga) – rekao je voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku i ITF koordinator, Romano Perić koji već četiri godine aktivno sudjeluje u organiziranju ovakvih seminara diljem svijeta te ga posebno veseli što je prošlogodišnji seminar koji je po prvi put održan u Hrvatskoj bio vrlo uspješan.

– Nadao sam se da će pomorci iz Hrvatske i susjednih zemalja prepoznati ovaj projekt i veseli me što su ga prepoznali jer je upravo o tome ovisilo hoće li Cruise seminar opet doći u Hrvatsku. Moram priznati da su organizacija seminara, sudionici i sam rad nadmašili moja očekivanja. Veselim se susretu s pomorcima u Splitu i vjerujem da će se dobra tradicija nastaviti – rekao je Perić, i dodao da na seminaru mogu sudjelovati svi pomorci bez obzira na poziciju na brodu koji se registriraju na ovoj poveznici ili pošalju e-mail na adresu: seminars@nsu.org.

Važno je naglasiti da prednost ostvaruju pomorci koji plove na kompanijama koje su pokrivene jednim od ITF kolektivnih ugovora tipa: Royal Carribien group , NCL group , MSC, COSTA, Carnival UK group itd., a idealno bi bilo imati što više različitih zanimanja pomoraca iz zemalja regije. Broj mjesta na seminaru je ograničen na cca 50 mjesta – zato požurite i ispunite prijavnicu.

Seminar je u potpunosti besplatan! Sindikati koji sudjeluju u projektu NSU,FIT- CISL, SUC,VER.DI i ITF pokrivaju sve troškove, koji uključuju noćenja i obroke u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu (https://www.radissonhotels.com/hr-hr/hoteli/radisson-blu-resort-split-spa) pa čak i određeni paušalni dio putnih troškova.

– Ideja je da ne razdvajamo pomorce od obitelji tijekom njihovog zasluženog kratkog odmora od broda, tako da su sudionici pozvani dovesti svoje obitelji, zaključio Perić.

Pročitajte još

Čelni čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin uživa čitajući knjigu o dubrovačkom nogometu u izdanju DuLista

Dulist

Dan u znaku policije: sportska natjecanja i misa povodom blagdana njihovog zaštitnika

Dulist

ŠTO POLICAJCI RADE? Vrtićarci i školarci iz Konavala posjetili PGP Grudu i MCGP Karasoviće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija